JeugdKunstAcademie

Let op!

Voor leerlingen onder de 21 jaar zijn de tarieven, voor alle instrumenten, op te vragen bij de muziekvereniging in uw woonkern (proeflessen zijn altijd gratis!).
Na inschrijving brengt Kaliber Kunstenschool u in contact met de vereniging voor verwerking van de inschrijving.
Ook kunt u zelf rechtstreeks contact opnemen voor meer informatie met de desbetreffende vereniging.
Klik hieronder op de knop ‘meer informatie’.

Meer informatie

De JeugdKunstAcademie is dé plek om te leren denken en werken als een kunstenaar. Je gaat tekenen, schilderen, construeren, ontwerpen, een film maken of samen aan iets groots werken. Ook kunstgeschiedenis en de kunst van nu komen aan bod. Voor sommige lessen ga je op pad, bijvoorbeeld om een tentoonstelling te bekijken. Kortom: hier is alle ruimte voor onderzoek, eigen inbreng en creativiteit.

De JeugdKunstAcademie is bedoeld voor de leeftijdsgroep tussen 8 tot 18 jaar. Een jaarcursus heeft 6 modules van 5 lessen, allemaal met een eigen inhoud. De modules worden door verschillende docenten begeleid, elk met specifieke kennis van zaken op het gebied van schilderen, moving image, sculpture, monumentale vormgeving, etc. Met deze opzet bieden we een afwisselende en avontuurlijke cursus waarin uitgebreid kennis gemaakt wordt met de veelzijdigheid van de beeldende kunst.

Vraag hier een gratis proefles aan!

Lees na onderstaand blok verder over de modules en docenten.

Groepsles

Omschrijving
Leeftijd
Lesdag
Locatie
21- €
21+ €
Jeugdkunstacademie
8 - 18
woensdag
Enschede
Vul postcode in.
Vul postcode in.
Locatie:
Enschede, Het Kottenpark, Lyceumlaan 30
Docent:
Diverse Docenten
Leeftijdscategorie:
8 - 18
Lesdag:
woensdag
Frequentie:
Wekelijks
Type cursus:
groepslessen jaarcursus
Startdatum:
07-09-2022
Tijd:
15:30 tot 17:00
Jeugdkunstacademie
8 - 18
donderdag
Almelo
Vul postcode in.
Vul postcode in.
Locatie:
Almelo, Elisabethhof 10, Beeldend atelier
Docent:
Diverse Docenten
Leeftijdscategorie:
8 - 18
Lesdag:
donderdag
Frequentie:
Wekelijks
Type cursus:
groepslessen jaarcursus
Startdatum:
08-09-2022
Tijd:
17:30 tot 19:00
Jeugdkunstacademie START BIJ VOLDOENDE DEELNAME
13 - 18
woensdag
Enschede
Vul postcode in.
Vul postcode in.
Locatie:
Enschede, Het Kottenpark, Lyceumlaan 30
Docent:
Diverse Docenten
Leeftijdscategorie:
13 - 18
Lesdag:
woensdag
Frequentie:
Wekelijks
Type cursus:
groepslessen jaarcursus
Startdatum:
07-09-2022
Tijd:
17:30 tot 19:00

Postcode prijscheck

We vragen je postcode om de juiste tarieven te kunnen tonen. De tarieven kunnen per gemeente wat variëren i.v.m. subsidies die gemeenten beschikbaar stellen.

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

21- € 21+ €

Modules schooljaar 2022-2023

Moving Image
Deze module bestaat uit drie onderdelen: performance, film en animatie. Aan bod komen onder meer video, tekenfilm en vlog-filmen. Naast de inhoud is het technische aspect van videomontage voor alle onderdelen noodzakelijk om tot een goede presentatie te komen. Daarom is er vooral ook aandacht voor de technische kant van de zaak.

Moving Images wordt gedoceerd door Patrick Ros.

Kunst in Uitvoering

Ideeën omzetten in originele kunstwerken, daar draait het in deze module om. Tekenen, schetsen en brainstormen, maar ook experimenteren met verschillende materialen en kijken naar kunst uit het verleden. Kunst maken is een proces, een zoektocht naar wat jou fascineert. Dat kan leiden tot een megatekening maar evengoed tot een nauwkeurige maquette of een kunstwerk van hout en steen…

Kunst in uitvoering wordt gedoceerd door Han Kobes.

Tekenen naar de waarneming

Als je om je heen kijkt dan zie je van alles. Mensen, auto’s, bomen, gebouwen… Maar hoe kun je op een goede manier tekenen en schilderen wat je ziet? Tijdens deze module leer je dat aan de hand van stillevens, portretten, mensfiguren en landschappen. Daarbij nemen we ook een kijkje bij kunstenaars uit het heden en verleden. Hoe hebben zij dit gedaan? En wat kunnen wij van hen leren?

Tekenen naar de waarneming wordt gedoceerd door Marike van Weert. Ze is docent beeldende vorming met als specialisatie schilderen en tekenen. In haar lessen zijn drie dingen belangrijk: Verbeeldingskracht, verwondering en plezier. Alvast kennis maken met Marike? Lees meer over haar in een interview hier.

Schilderen

Schilderen begint vaak met een idee in je hoofd. Je hebt een voorstelling van hoe het er uit gaat zien. Maar dan gebeurt er iets; de verf gaat met jouw idee aan de haal! Dat kan het begin zijn van een mooi proces. We doen prikkelende oefeningen om je schildersoog te ontwikkelen. Je leert over kleur, licht en schaduw, abstract en figuratief, vormen, lijnen en compositie. Soms gaat een les over ritme en beweging, dan weer over action-painting of je maakt een make-over van een oud schilderij.

De module Schilderen wordt gedoceerd door Saskia Griepink.

Monumentale vormgeving

Deze module bestaat uit drie onderdelen, in willekeurige volgorde zijn dat;
– verzamelen en tonen, waarbij je met gevonden, ogenschijnlijk waardeloos of niet voor de hand liggend materiaal een ruimtelijk werk maakt.
– decorontwerp, waarbij je aan de hand van een (eigen) verhaal, gedicht, lied, gedachte een ontwerp maakt en vormgeeft d.m.v. een maquette.
– kunst in de openbare ruimte, waarin je voor een zelfgekozen omgeving een ontwerp maakt voor een monumentaal kunstwerk. Uiteindelijk maak je een heuse ‘artist’s impression’ van je ontwerp.

Monumentale vormgeving wordt gedoceerd door Rob van Putten.

Sculpture

In deze module moet je niet bang zijn om vies te worden. Je werkt met klei, gips of bijenwas, maar ook spulletjes uit de kringloopwinkel zijn heel geschikt. Of wat denk je van een kleurrijk object van glas? Je leert ruimtelijk denken, in volumes, textuur en compositie. In een van de opdrachten staat bijvoorbeeld het begrip identiteit centraal. Je geeft vorm aan je eigen denk- en leefwereld.

Sculpture wordt gedoceerd door Annemarie van Uden.

Wil je meer informatie over de verschillende modules, specifieke lesdata en inhoud van de lessen? Neem dan contact op met klantenservice via 088-4868700.

logo jka

Postcode prijscheck

Vul hier je postcode in voor de prijzen binnen jouw gemeente.

Prijzen opvragen

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

Kunnen we je helpen?