Streetdance

Let op!

Voor leerlingen onder de 21 jaar zijn de tarieven, voor alle instrumenten, op te vragen bij de muziekvereniging in uw woonkern (proeflessen zijn altijd gratis!).
Na inschrijving brengt Kaliber Kunstenschool u in contact met de vereniging voor verwerking van de inschrijving.
Ook kunt u zelf rechtstreeks contact opnemen voor meer informatie met de desbetreffende vereniging.
Klik hieronder op de knop ‘meer informatie’.

Meer informatie

Streetdance is eigenlijk een verzamelnaam van dansvormen die ontstaan zijn op straat of bij uitgaansgelegenheden. Het heet daarom ook niet voor niets ‘straatdans’. Tegenwoordig wordt het gezien als een onderdeel van hiphop, dat in de jaren 80 ontstond.

Sorry, we hebben geen cursussen gevonden die voldoen aan je zoekopdracht. Pas je zoekopdracht aan de linkerkant van deze pagina aan, of ga terug naar het cursusaanbod.
U kunt ook per e-mail of telefoon contact met ons opnemen.

Postcode prijscheck

We vragen je postcode om de juiste tarieven te kunnen tonen. De tarieven kunnen per gemeente wat variëren i.v.m. subsidies die gemeenten beschikbaar stellen.

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

21- € 21+ €

De stijl

Deze populaire dansstijl is lekker energiek. Je komt het veel tegen bij optredens van grote artiesten, op televisie en het wordt ook veel gedaan op TikTok! De bewegingen zijn vaak vrij los en komen luchtig over. Door te dansen op snelle muziek, komt het stoer over. Streetdance heeft geen regels, alle bewegingen zijn goed, als je maar lekker op de maat danst!

De stijl verandert ook eigenlijk continu. Dit komt doordat de bewegingen niet vaststaan, maar er telkens weer wat nieuws wordt verzonnen. Denk bijvoorbeeld aan de TikTok dansjes van tegenwoordig, of videoclips van 20 jaar geleden en nu. Dit maakt streetdance ook zo leuk, je bent altijd bezig met nieuwe pasjes leren en kun daarmee dan ook eindeloos variëren.

De docent

Je krijgt les in Enschede of Almelo van niemand minder dan bekende danser Urvin Monte. Je kunt hem kennen van programma’s als Dance Dance Dance, waar hij in 2018 aan mee heeft gedaan en zelfs de finale heeft bereikt! Deze musicalster heeft ontzettend veel ervaring met musical- en streetdance en heeft daarmee op talloze podia gestaan. Zo speelde hij rollen in onder andere Mamma Mia, Hairspray, Legally Blonde en Shrek. Voor zijn rol in de musical Five Guys Named Moe ontving Urvin Monte zelfs de John Kraaijkamp Musical Award.

Streetdance wedstrijden

Streetdance valt onder sport. Het is behoorlijk intensief en je kunt ook meedoen met wedstrijden. Hierbij wordt dan een zogeheten streetdance battle gehouden. In zo’n battle ga je met een groep dansen ‘tegen’ een andere groep. Wie de beste moves uit de kast haalt wint! Tijdens de wedstrijden is het ook belangrijk dat je kunt improviseren, dus dat je ter plekke een aantal pasjes kunt verzinnen en deze tot een dans vormt. Uiteraard zijn er ook wedstrijden waarbij je van te voren een choreografie instudeert en deze ten uitvoering brengt.

Proberen met een proefles Streetdance

Heb je helemaal zin gekregen om ook lekker te dansen? Je kunt bij Kaliber altijd een gratis proefles aanvragen. Wij geven streetdance in Enschede en Almelo. Je mag dan eens komen meedoen in de les en ontdekken of het iets voor je is. In de lessen ga je lekker aan de slag met de basismoves en -technieken van hiphop/streetdance, stage-performance en toffe choreografieën! Neem hiervoor contact op met onze Klantenservice via info@kaliberkunstenschool.nl, 088-4868700 of vraag een proefles.

Vraag hier een gratis proefles aan!

Postcode prijscheck

Vul hier je postcode in voor de prijzen binnen jouw gemeente.

Prijzen opvragen

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

Kunnen we je helpen?