Streetdance

Let op!

Voor leerlingen onder de 21 jaar zijn de tarieven, voor alle instrumenten, op te vragen bij de muziekvereniging in uw woonkern (proeflessen zijn altijd gratis!).
Na inschrijving brengt Kaliber Kunstenschool u in contact met de vereniging voor verwerking van de inschrijving.
Ook kunt u zelf rechtstreeks contact opnemen voor meer informatie met de desbetreffende vereniging.
Klik hieronder op de knop ‘meer informatie’.

Meer informatie

Streetdance is eigenlijk een verzamelnaam van dansvormen die ontstaan zijn op straat of bij uitgaansgelegenheden. Het heet daarom ook niet voor niets ‘straatdans’. Tegenwoordig wordt het gezien als een onderdeel van hiphop, dat in de jaren 80 ontstond.

Groepsles

Omschrijving
Leeftijd
Lesdag
Locatie
21- €
21+ €
Streetdance
7 - 11
woensdag
Almelo
Vul postcode in.
Vul postcode in.
Locatie:
Almelo, Elisabethhof lok.17 Balletzaal
Docent:
Adinda Groeneveld
Leeftijdscategorie:
7 - 11
Lesdag:
woensdag
Frequentie:
Wekelijks
Type cursus:
groepslessen jaarcursus
Startdatum:
07-09-2022
Tijd:
18:00 tot 19:00
Streetdance
7 - 10
zaterdag
Enschede
Vul postcode in.
Vul postcode in.
Locatie:
Enschede, W.Wilminkplein 1/3everd 03.01 Balletzaal
Docent:
Adinda Groeneveld
Leeftijdscategorie:
7 - 10
Lesdag:
zaterdag
Frequentie:
Wekelijks
Type cursus:
groepslessen jaarcursus
Startdatum:
17-09-2022
Tijd:
10:30 tot 11:30

Postcode prijscheck

We vragen je postcode om de juiste tarieven te kunnen tonen. De tarieven kunnen per gemeente wat variëren i.v.m. subsidies die gemeenten beschikbaar stellen.

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

21- € 21+ €

De stijl

Deze populaire dansstijl is lekker energiek. Streetdance is een verzameling van dansvormen die zijn ontstaan op straat, in clubs en op scholen. Je ziet het vaak bij achtergronddansers van grote artiesten, in videoclips en natuurlijk op TikTok! De bewegingen zijn stoer en funky. Als je het ziet krijg je gelijk zin om mee te doen. Streetdance heeft geen regels, alle bewegingen zijn goed. Gewoon lekker dansen!

Omdat de bewegingen en technieken niet vaststaan verandert de stijl continu. Kijk maar eens naar een videoclip van 20 jaar geleden. Heel anders dan de bewegingen van nu. Bij streetdance verzinnen we telkens wat nieuws. Alles mag en alles kan. Gaaf! En hierdoor is het nooit saai.  Heb jij al eens een TikTok dansje verzonnen? Kom snel langs en laat hem aan ons zien.

Streetdance Almelo

De docent

Je krijgt les in Enschede of Almelo van dansdocent Adinda Groeneveld.

Dansen als sport

Streetdance wordt gezien als een sport. Dit komt omdat het behoorlijk intensief is en je kan deelnemen aan wedstrijden. Het is dus goed voor jouw gezondheid! Bij Kaliber dansen we voor ons plezier. Geen wedstrijden dus. Wel treed je op tijdens een mooie show aan het einde van het jaar.

Wat leer ik?

De les begint altijd met een warm-up. Daarna leer je toffe moves en technieken die samenkomen in een choreografie. Ook is er ruimte voor freestylen. Dit betekent dat je zonder voorbereiding danst op muziek. Lekker losgaan met jouw eigen moves. Je leert ook je hoe je danst in een formatie en wisselt van plek tijdens een dans. We eindigen de les altijd met een cool-down. Je leest het al. Een les vol plezier, leuke muziek en gave moves! Heb jij er al zin in?

Streetdance volwassenen

De streetdanceles voor volwassenen (16+) is nét iets anders dan de streetdanceles voor kinderen. De focus ligt op een lekkere workout: geen ingewikkelde choreografieën, maar lekker dansen en bewegen. Zo veel leuker én effectiever dan aan de apparaten hangen in de sportschool of hardlopen in je eentje. Gezellig samen dansen staat voorop! Jongeren zijn welkom in de les, maar de streetdanceles is ook zeker leuk en goed te volgen voor 35+. Danservaring en een goede conditie zijn geen vereiste, je begint op je eigen niveau.

Proberen met een proefles Streetdance

Heb je helemaal zin gekregen om ook lekker te dansen? Je kunt bij Kaliber altijd een gratis proefles aanvragen. Wij geven streetdance in Enschede en Almelo. Je mag dan eens komen meedoen in de les en ontdekken of het iets voor je is. In de lessen ga je lekker aan de slag met de basismoves en -technieken van hiphop/streetdance, stage-performance en toffe choreografieën! Neem hiervoor contact op met onze Klantenservice via info@kaliberkunstenschool.nl, 088-4868700 of vraag een proefles.

Vraag hier een gratis proefles aan!

Streetdance lessen

Postcode prijscheck

Vul hier je postcode in voor de prijzen binnen jouw gemeente.

Prijzen opvragen

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

Kunnen we je helpen?