Tapdance

Tapdance is afkomstig Amerika en is een dansvorm waarbij muziek, of eigenlijk ritmes worden gemaakt door tikken op de grond met metalen plaatjes aan de schoenzolen en onder de tenen.

Let op!

Voor leerlingen onder de 21 jaar zijn de tarieven, voor alle instrumenten, op te vragen bij de muziekvereniging in uw woonkern (proeflessen zijn altijd gratis!).
Na inschrijving brengt Kaliber Kunstenschool u in contact met de vereniging voor verwerking van de inschrijving.
Ook kunt u zelf rechtstreeks contact opnemen voor meer informatie met de desbetreffende vereniging.
Klik hieronder op de knop ‘meer informatie’.

Meer informatie

Je kunt deze unieke dansvorm zien als een vorm van percussie. Het tapdansen had zijn oorsprong in de jaren dertig in New York als een mengeling van de Afrikaanse shuffle en Ierse, Schotse en Engelse step dances. Het komt veel voor in musicals en bijvoorbeeld in oude films met Fred Astaire.

Ook in bijvoorbeeld Riverdance zie je tapdance terugkomen. Dit is een gemoderniseerde Ierse volksdans, een hele snelle dans, waarbij het lichaam strak gehouden wordt en de bewegingen vooral voortkomen uit de (onder)benen.

De lessen worden gegeven door de gediplomeerde dansdocent Adinda Groeneveld.

Sorry, we hebben geen cursussen gevonden die voldoen aan je zoekopdracht. Pas je zoekopdracht aan de linkerkant van deze pagina aan, of ga terug naar het cursusaanbod.
U kunt ook per e-mail of telefoon contact met ons opnemen.

Postcode prijscheck

We vragen je postcode om de juiste tarieven te kunnen tonen. De tarieven kunnen per gemeente wat variëren i.v.m. subsidies die gemeenten beschikbaar stellen.

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

21- € 21+ €

Postcode prijscheck

Vul hier je postcode in voor de prijzen binnen jouw gemeente.

Prijzen opvragen

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

Kunnen we je helpen?