Yoga

Let op!

Voor leerlingen onder de 21 jaar zijn de tarieven, voor alle instrumenten, op te vragen bij de muziekvereniging in uw woonkern (proeflessen zijn altijd gratis!).
Na inschrijving brengt Kaliber Kunstenschool u in contact met de vereniging voor verwerking van de inschrijving.
Ook kunt u zelf rechtstreeks contact opnemen voor meer informatie met de desbetreffende vereniging.
Klik hieronder op de knop ‘meer informatie’.

Meer informatie

Hoe krijg ik meer rust en energie? Yoga is niet meer weg te denken uit onze samenleving en dat is maar goed ook. Iedereen is altijd druk, ervaart veel stress en neemt te weinig tijd voor rust en reflectie. Misschien is yoga voor 55+ voor jou wel het antwoord.

Wil je het eens uitproberen? Vraag hier een gratis proefles yoga aan!

Voordelen van Yogales

1. Ontwikkel flexibiliteit en kracht

De balans tussen flexibiliteit en kracht staat voor de balans tussen Yin en Yang in Hatha Yoga. Flexibiliteit leert je met name om Yin kwaliteiten zoals loslaten, accepteren en compassie voor jezelf te ontwikkelen. Hoe beter het je lukt om hiermee te werken, hoe meer flexibiliteit je in je lichaam en geest zal ontwikkelen. Kracht helpt je om de Yang kwaliteiten zoals discipline, wilskracht en stabiliteit te ontwikkelen. Beide zijn nodig om tot een optimale balans te komen. De mentale aspecten van deze vurige energie, zullen uiteindelijk leiden tot een sterk en krachtig lichaam. Gecombineerd met de Yin elementen is dit de perfecte balans.

2. Optimaliseer je ademhaling

De ademhaling wordt binnen de Hatha Yoga traditie gezien als de drager van levensenergie prana. Ook vormt de ademhaling de brug tussen het externe en het interne. Tussen lichaam en geest. Door met de ademhaling te werken krijgen we toegang tot de meer subtielere dimensies van ons bestaan. Een betere ademhaling, betekent in de Yoga meer controle over lichaam en geest.

3. Meer energie door Yoga

Door je lichaam krachtiger en flexibeler te maken en de ademhaling te optimaliseren is meer energie bijna een onvermijdelijk gevolg. Alle systemen in je lichaam worden getraind, gereinigd en geoptimaliseerd. Denk aan het verwijderen van fysieke en mentale blokkades en het afvoeren van afvalstoffen. Het verbeteren van de bloedcirculatie en het lymfesysteem. Het tegengaan van stress en nog vele andere elementen die een positief effect hebben op de beschikbaarheid van energie.

4. Minder automatische piloot

We leven een groot gedeelte van onze tijd op de automatische piloot. Zonder bewust met aandacht in het hier en nu te zijn. Dit is zonde, want tijd is iets wat je maar een keer kunt uitgeven. Daarna is het weg. De tijd die je hebt wil je daarom zo bewust mogelijk meemaken. Het En het regelmatig volgen van een Hatha Yoga sessie helpt je om dit te doen. Waarom? In eerste instantie doordat je heel bewust bezig bent met je lichaam en geest. Je beweegt niet zomaar. Tijdens de oefeningen probeer je body, mind en spirit met elkaar te verbinden.

Ook is de ademhaling altijd in het hier en nu. Door jezelf te trainen om op de ademhaling te letten, breng je je aandacht automatisch naar het nu-moment. Het moment waarop je leven zich afspeelt.

Je wordt je bewuster van kleine gewoontes en gedachtepatronen die er in de loop van de jaren zijn ingesleten. Yoga is het proces van bewust maken wat voorheen onbewust was. n dat betekent meer aandacht, meer Mindfulness, meer voelen en ervaren, meer verbinding, meer genieten!

5. Betere focus 

Omdat je minder tijd spendeert in de automatische piloot stand, een kwalitatief lagere functie van je geest, komt er vanzelfsprekend meer ruimte voor de kwalitatief hoogwaardige functies zoals focus. In een wereld vol met afleidingen, kan focus en dingen gedaan krijgen een soort superpower genoemd worden.

6. Meer intuïtie

Een Hatha Yoga les is niet compleet zonder meditatie. Door te mediteren en tijd te nemen om stil te zijn geef je je ‘Monkey Mind’ eindelijk eens tijd om tot rust te komen. We zien vaak dingen niet omdat onze beperkende, stressvolle en onproductieve gedachten in de weg zitten. Gedachten die we vaak iedere dag weer opnieuw denken, zonder dat we er bewust van zijn.

Wanneer we hier meer grip op krijgen en af en toe de tijd nemen om stil te zijn ontstaat er in ons overbelaste en drukke brein weer meer ruimte voor creativiteit en intuïtie. Het is een van de belangrijkste voordelen van Hatha Yoga.

7. Meer verbinding

Verbinding is de meest voorkomende vertaling van het woord Yoga. Verbinding van het mannelijke en het vrouwelijke. De zon en de maan. Yin en Yang. Lichaam en geest. Verbinding met alles om ons heen. Verbinding met onszelf. En vooral ook verbinding met elkaar. Verbinding is de echte kracht van Hatha Yoga.

Wat we doen tijdens de yogalessen

  • Fysieke oefeningen voor het openen van het lichaam
  • Staande, zittende en liggende houdingen
  • Adem, evenwichts- en ontspanningsoefeningen
  • Waarnemen en loslaten van spanning en stress
  • Mindfulness meditatie voor herstelling, heling en vernieuwing.
  • Stress Relief Yoga: via inspanning naar bewuste ontspanning in de yogales

Beginnen met een cursus yoga

Lesvorm en lesduur

De yogales wordt gegeven in groepsvorm en duurt een uur. Hierdoor is er genoeg tijd voor inspannings- en ontspanningsoefeningen.

Inschrijven

Je kunt op ieder moment van het jaar starten met yogalessen. Inschrijven kan via de website of bij de vestigingen van Kaliber. Klik op de gewenste les in de tabel hieronder voor de inschrijfknop. Het lesgeld kan betaald worden door over te maken of met automatische incasso. Betaling in termijnen is vaak mogelijk. Bekijk de tarieven en algemene voorwaarden voor meer informatie.

Yogalessen in Almelo en Oldenzaal

In Almelo geven we yogalessen aan volwassen (55+) en senioren. Ben je minder fit of kun je je lichaam niet zo zwaar belasten? Maak dan kennis met Stoelyoga Dans, een nieuwe yogacursus in Oldenzaal.

Kledingadvies

Makkelijk zittende kleding, blote voeten. (warme sokken en vest tijdens de liggende eindontspanning)

Groepsles

Omschrijving
Leeftijd
Lesdag
Locatie
21- €
21+ €
Yoga 55+
55 - 99
woensdag
Almelo
Vul postcode in.
Vul postcode in.
Locatie:
Almelo, Elisabethhof lok.17 Balletzaal
Docent:
Jacobien van der Heijden
Leeftijdscategorie:
55 - 99
Lesdag:
woensdag
Frequentie:
Wekelijks
Type cursus:
groepslessen jaarcursus
Startdatum:
07-09-2022
Tijd:
09:15 tot 10:15

Postcode prijscheck

We vragen je postcode om de juiste tarieven te kunnen tonen. De tarieven kunnen per gemeente wat variëren i.v.m. subsidies die gemeenten beschikbaar stellen.

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

21- € 21+ €

Klik op de pijltjes in de tabel hierboven om je in te schrijven voor de cursus van jouw keuze.

De docent

De yogalessen worden gegeven door de professioneel geschoolde docent Jacobien van der Heijden. Lees meer over haar op deze pagina.

Geïnteresseerd in een yogacursus? Meld je snel aan voor een gratis proefles of meteen voor een jaarcursus. Je zult merken dat je je na elke yogales beter voelt!

Vraag hier een gratis proefles yoga aan!

Postcode prijscheck

Vul hier je postcode in voor de prijzen binnen jouw gemeente.

Prijzen opvragen

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

Kunnen we je helpen?