Nieuw Theater- en Musicalaanbod!

Vanaf het nieuwe schooljaar heeft Kaliber Kunstenschool een aantal nieuwe theater- en musicaldocenten. Dit gaat gepaard met nieuw aanbod. Bekijk hieronder het aanbod en kom meer te weten over de nieuwe docenten!

Kleutertheater (groep 1 en 2)

Theaterklassen (van groep 3 t/m 8 en 13 jaar en ouder)

Musicalklassen (van groep 4 t/m 8 en 13 jaar en ouder)

Theatersport (18 jaar en ouder)

Theater Musicaldans (8 – 12 jaar)

 

Renée Buys

Ik ben 32 jaar, woon in Zwolle en ben in 2009 afgestudeerd als theaterdocent aan ArtEZ, de Hogeschool voor de Kunsten. 
Voor elke groep met leerlingen pas ik een andere aanpak toe die dicht bij hun belevingswereld ligt. Ik vind het belangrijk dat er veel ruimte is voor eigen inbreng en stimuleer dat leerlingen veel van elkaar leren. De voorstellingen die we maken bestaan uit een door de groep gekozen theaterstuk. Ze mogen hun fantasierijke voorkeuren uitspreken en daar zoek ik vervolgens een passend stuk bij. Ik bewerk en schrijf deze stukken net zo lang tot er een uniek maatwerkproduct ontstaat. Ik vind het ook belangrijk dat jongeren naast het acteren andere rollen rondom de productie krijgen. Door ze bijvoorbeeld kennis te maken met kostuums regelen, het decor of de PR.

 

Marisa van der Meer

Ik ben Marisa van der Meer. 28 jaar en al aan aantal jaren met veel plezier aan het werk als docent, zangeres en musicalactrice. Ik ben afgestudeerd aan het conservatorium richting Musical/Muziektheater. Naast mijn opleiding heb ik altijd veel workshops gevolgd waaronder in Londen (bij de Royal Academy of Music en Guildford School of Acting).  Naast het werk van docent ben ik ook werkzaam in het Theater. Dit seizoen speel ik in de Musical “De Kleine Zeemeermin” en in de kerstperiode speel ik de familiemusical “Scrooge” in Antwerpen. Jaren daarvoor deed ik mee in o.a. “Mozart! De Musical” “Rapunzel de Musical” en “Hans & Grietje de Musical”.

Naast het werk in het theater vind ik het superleuk om les te geven. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om er een heel leuk jaar van te maken met leuke lessen met een perfecte afwisseling van Zang en Theater. En om uiteindelijk met elkaar een hele gave musicalvoorstelling neer te zetten.

Mette Bunskoek

In 2017 ben ik afgestudeerd aan de opleiding voor theaterdocent in Zwolle, maar al ver voordat ik afstudeerde wist ik dat theater het vakgebied was waar ik heel erg blij van werd. Ik stond nooit met mijn neus vooraan, maar zodra we iets met theater gingen doen veranderde iets in mij. In de lessen die ik geef vind ik het belangrijk dat de kinderen zich op hun gemak voelen en de ruimte hebben om zichzelf te verwonderen. Dat kan in het spelen van een rol zijn, in de samenwerking met anderen of door juist je fantasie de vrije loop te laten gaan. En het mooie is, dat is in theaterlessen allemaal mogelijk. Hoe leuk is dat?

Naast de theaterlessen die ik geef bij Kaliber, verzorg ik voor basis- en middelbare scholieren educatieve projecten. Daarnaast speel en maak ik zelf voorstellingen en houd ik me bezig met de productionele kant van voorstellingen.

Marlies van Brink

Docent Marlies van BrinkIk ben in 2016 afgestudeerd als theaterdocent aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Ik geef zowel theater -als musicalles les bij verschillende jeugdtheaterscholen in Twente en ben daarnaast trainingsacteur bij de Koninklijke Marechaussee. Al vanaf kinds af aan ben ik bezig met acteren, zang en dans en tot op heden beoefen ik deze disciplines omdat ik het heerlijk vind om uitvoerend bezig te zijn. Daarbij versterkt het mijn creativiteit, waardoor ik mijn leerlingen het beste lesaanbod kan geven.

In mijn lessen is veiligheid, plezier en groei het allerbelangrijkste. Het is belangrijk dat ieder kind in z’n kracht komt te staan met datgene dat hij/zij kan maar ook de kans krijgt om andere dingen te leren. Daarom is mijn doel om iedere leerling een passend aanbod te geven in de lessen.

Evi Zaalberg

Ik ben 26 jaar oud en ik woon met veel plezier in Deventer. Naast dat ik de trainer ben van de theatersportcursus op de maandagavond, geef ik in Apeldoorn les als theaterdocent op een middelbare school. Daarnaast verzorg ik de theaterlessen bij een jeugdmusicalvereniging en geef ik in Deventer improvisatietheaterlessen aan volwassenen. Ook maak ik theater en speel ik momenteel de voorstelling ‘Roos Radeloos’, waarmee ik langs verschillende scholen in Apeldoorn en Twente tour.

De veelzijdigheid van het vak geeft mij enorm veel energie. Ik hou ervan om constant in beweging te zijn. Dit is ook terug te zien in mijn lessen. Op een energieke wijze geef ik de deelnemers van mijn lessen het zelfvertrouwen om te spelen. Plezier, veiligheid, differentiatie en vertrouwen staan bij mij voorop. Wat ik zo mooi vind aan lesgeven is dat ik zie hoe iedere deelnemer talenten kan ontwikkelen op allerlei verschillende vlakken en niveaus. Ik kijk er dan ook erg uit om met je aan de slag te gaan!

Sonja Bleijerveld

Docent Sonja BleijerveldIk ben dansdocente Peuter- en Kleuterdans, Klassiek Ballet, Moderne dans en vanaf september ook Musicaldans bij Kaliber Kunstenschool. Deze gemixte dansles combineert expressie en emotie. Ideaal als je niet goed kunt kiezen tussen dansen en toneelspelen, of als verdieping / uitbreiding op je huidige lessen! Naast heel veel dansplezier vind ik ook de ontwikkeling van danstechniek erg belangrijk in mijn lessen. Er is niets mooier dan mijn plezier en passie voor dansen door te mogen geven aan kinderen en volwassenen, dat geeft mij energie!

Naast de dansacamie ArtEZ in Arhem heb ik ook dansthearpie, kinderyoga en baby- en peutermassage met yoga gevolgd.