Nieuwe yogacursus op en rond de stoel

Sinds 20 september staat er een nieuwe cursus op het programma bij sociaal cultureel centrum Willemien: Stoelyoga Dans. Deze cursus is speciaal voor senioren en wordt gegeven door Twents Zilver. Inwoners van Oldenzaal zijn van harte uitgenodigd om mee te doen.

Ervaar de voordelen van yoga

Deze yogacursus is ook geschikt als je minder fit bent of als je je lichaam niet zoveel kunt belasten. De oefeningen voer je namelijk uit op – of met ondersteuning van – een stoel. Tijdens de les worden de voordelen van yoga en dans gecombineerd. Jacobien van der Heijden is de docent: “Het is supergoed om in beweging te blijven, zeker op latere leeftijd. Yoga heeft zoveel voordelen, zoals meer souplesse, kracht, coördinatie maar ook meer innerlijke rust. De dansbewegingen maken het extra leuk.”

Actief in het leven staan

Twents Zilver is een initiatief van Kaliber Kunstenschool, Impuls en gemeente Oldenzaal en nodigt ouderen uit om actief in het leven te staan. Naast bezig zijn met kunst kunnen ze bij Twents Zilver dus ook samen bewegen. Jacobien is enthousiast over het werken met senioren: “Ik merk dat ze vaak helemaal open staan voor mijn les. Ze zijn zo dankbaar dat ze dit allemaal nog kunnen doen. Het is het hoogtepunt van de week.”

Praktische informatie

De stoelyogacursus vindt iedere dinsdag plaats bij Willemien (Wilhelminastraat 5), van 11.30 tot 12.30 uur. De eerste les is op dinsdag 20 september en ook daarna kun je gerust aansluiten. Aanmelden kan via een e-mail naar info@twentszilver.nl of door te bellen naar 06 – 235 23 831.

Kijk voor meer informatie op de cursuspagina.