Open huis Cultuurplein in Almelo

Op 28 januari heeft niet alleen Kaliber open huis in Almelo, maar het hele Cultuurplein aan de Elisabethhof. Een leuk uitje voor de hele familie! Bekijk hieronder wat er allemaal te beleven valt.

Nationaal Theaterweekend
Voor de leukste voorstellingen ben je bij Theater Hof 88 aan het juiste adres. Dit weekend is het Nationaal Theaterweekend en kost een kaartje voor een voorstelling slechts € 10,-. Tijdens het open huis geven de Andersons om 14.00 uur en om15.00 uur een preview van hun voorstelling ‘Een mooiere wereld’ die ’s avonds te zien is in het theater.  Zondag spelen Diewertje Blok en Jeroen Kramer het spannende sprookje De Prins van Oranje (6+ jaar).

Ben je benieuwd hoe een theater er achter de coulissen uitziet? Ga dan mee met de rondleiding om 13.30 uur en om 14.30 uur  Je ontdekt welke techniek er komt kijken bij een voorstelling en mag je een kijkje nemen in de kleedkamers van de artiesten. Dat wil je niet missen!

Exposities
Kunst Kijken doe je natuurlijk bij Kunsthal Hof 88, waar Stichting Indigo professionele tentoonstellingen van moderne en hedendaagse beeldende kunst organiseert. Jaarlijks zijn er vijf grote tentoonstellingen te zien  met werk van landelijke, internationale en regionale kunstenaars. Naast schilderijen, sculpturen, keramiek en sieraden, worden er met regelmaat ook fotografie, video en installaties getoond. Op 28 januari kun je werk van Lotte van Lieshout (schilderkunst), Sjoerd Tegelaers (grafisch), Esmee van Zeeventer (Fotografie) bewonderen en spelen leerlingen van Kaliber om 13.30 uur en 14.30 uur pianomuziek in de tuinzaal.

Zien we je zaterdag 28 januari aan de Elisabethhof? Een hapje en een drankje staan voor jullie klaar.

Kunst- en cultuurlessen
Tijdens het open huis nemen de docenten van Kaliber Kunstenschool je tussen 13:00 en 15:00 uur mee in de wereld van kunst en cultuur. Krijg jij energie van muziek maken? Laad jij jezelf op door theater te spelen, mee te doen aan een energieke dansles of ligt jouw kracht in het atelier? Wat het ook is, wij staan voor je klaar!

Geniet van verschillende optredens en doe of kijk mee bij alle lessen op het gebied van theater, musical, beeldende kunst, dans en muziek. Daarna kun je je meteen inschrijven voor een gratis proefles!