Open Huizen Kaliber!

Wil je graag muziek maken, dansen, zingen, theater spelen of kunst maken? Het kan bij Kaliber. Na de zomervakantie kun je weer live kennismaken met onze leuke cursussen!

Open huizen op locatie!

Tijdens onze open huizen maak je kennis met de docenten, kun je genieten van optredens en normaliter alles uitproberen. Dit laatste is dit jaar niet mogelijk, in verband met de veiligheid en hygiëne. Wél kun je alle lokalen langs en overal muziek luisteren, kijken naar leuke theater scènes, je verwonderen in de danszaal en zelf creatief aan de slag in ons atelier.

Om onderling 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen vragen we je van te voren aan te melden. Aan de deur reserveren kan ook, maar vol = vol!

Tubbergen, 28 augustus, 13:00 – 15:00 uur hier aanmelden!

Almelo, 4 september, 13:00 – 15:00 uur hier aanmelden!

Oldenzaal, 4 september, 13:00 – 15:00 uur hier aanmelden!

Enschede, 11 september, 13:00 – 15:00 uur hier aanmelden!

Wierden, 11 september, 13:00 – 15:00 uur hier aanmelden!

 

Digitaal open huis

Je vindt hier alle informatie, kunt kennismaken met de docenten en video’s bekijken. Heb je iets gevonden? Dan biedt een gratis proefles natuurlijk de uitkomst om het eens in de praktijk te proberen. Iedereen mag 2 gratis lessen aanvragen (één gratis les per cursus).

Bekijk hier ons digitale open huis!

 

Wat heeft Kaliber allemaal te bieden?

Theater / Musical
Op een speelse manier toneel leren spelen, dat doe je in een theaterklas. Hoe beeld je iets uit? Hoe laat je zien dat je boos bent, of verdrietig? In de theaterklassen word je uitgedaagd om je de eigen fantasie te gebruiken. Ook biedt Kaliber musicallessen en kun je lessen theatersport volgen, waarin je wordt getraind in improvisatietechnieken en uitdagende theatersportgames speelt. Resultaat gegarandeerd!

Beeldend
Bij de cursussen schilderen en tekenen van Kaliber kun je helemaal voor kunst gaan. Ontdek nieuwe mogelijkheden en technieken onder begeleiding van een professionele kunstdocent. Hoe meng je bijvoorbeeld de juiste kleuren, hoe creëer je schaduw en diepte? Welke compositie zorgt ervoor dat jouw kunstwerk er nét even uitspringt? Of ga ruimtelijk aan het werk met keramiek of beeldhouwen. Wist je dat je bij Kaliber zelfs met het bijzondere materiaal glas kunt werken? Genoeg keuze om de kunstenaar in jou naar voren te laten komen!

Dans
Bij Kaliber gaan elke dag de voetjes van de vloer! Dansen is niet alleen leuk, maar het verbetert ook je lenigheid, kracht, ritmegevoel en motoriek. Binnen het ruime dansaanbod van Kaliber is voor iedereen wat leuks te vinden. Zo zijn er lessen in modern jazz, ballet en impro choreo. Of probeer eens een yogales voor totale ontspanning.

 

Muziek
Drum je altijd op de tafel? Zing je graag onder de douche? Bij Kaliber krijg je de beste begeleiding om je muzikale talent te ontplooien. Van harp tot hoorn, van gitaarles tot DJ’ing: het kan allemaal!  En het wordt nog leuker: bij afname van een wekelijkse individuele instrumentale les of zangles is er de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een koor, ensemble, orkest of (big)band. De perfecte plek om wat je hebt geleerd ten uitvoer te brengen!