Open huizen bij Kaliber!

Wil je graag muziek maken, dansen, zingen, theater spelen of kunst maken? Het kan bij Kaliber.

In mei en juni zijn er weer open huizen bij Kaliber! Je hoeft je hier niet voor aan te melden, kom lekker langs!

21 mei: Open huis in Wierden (De Passie, Akkerwal 2, 12:30-14:30 uur)

Met workshops theater en stilleven en concerten van Music4Kids, de Bende van George en het C-orkest van Harmonie Wierden.

22 mei: Sport- en cultuurmarkt in Oldenzaal (Kalheupinkpark, 11:00-15:30 uur)

Met muziekconcertjes bij de stand en een bandoptreden op het grote podium.

11 juni: Open huis in Almelo (Kaliber, Elisabethhof 2, 13:00-15:00 uur)

Met gitaarensembles, strijkensembles, workshops beeldende kunst, een expo van de JeugdKunstAcademie en een optreden van de Talentenklas Musical.

11 juni: Open huis in Tubbergen (De Delle, R. Hattinkstraat 4,  13:00-15:00 uur)

Met een groot openingsconcert, een akoestische sessie op het terras, workshops van Kunstschool Alding en diverse muzikale optredens.

18 juni: Open huis in Enschede (Kaliber, Willem Wilminkplein 1,  13:00-15:00 uur)

Met diverse optredens, workshops blokfluit en beeldende kunst, een expositie van de JeugdKunstAcademie en de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de doorloop van de Theatershow in het Wilminktheater.

Wat kun je verwachten tijdens een open huis?

Er zijn geen restricties meer, dus het wordt een open huis als vanouds! Maak kennis met onze docenten, geniet van leuke optredens en mini-workshops, schrijf je in voor een gratis proefles en krijg leuke gadgets. Probeer instrumenten, dans mee, speel theater, ga creatief aan de slag en bovenal: maak plezier!

Wat heeft Kaliber allemaal te bieden?

Theater / Musical
Op een speelse manier toneel leren spelen, dat doe je in een theaterklas. Hoe beeld je iets uit? Hoe laat je zien dat je boos bent, of verdrietig? In de theaterklassen word je uitgedaagd om je de eigen fantasie te gebruiken. Ook biedt Kaliber musicallessen en kun je lessen theatersport volgen, waarin je wordt getraind in improvisatietechnieken en uitdagende theatersportgames speelt. Resultaat gegarandeerd!

Beeldend
Bij de cursussen schilderen en tekenen van Kaliber kun je helemaal voor kunst gaan. Ontdek nieuwe mogelijkheden en technieken onder begeleiding van een professionele kunstdocent. Hoe meng je bijvoorbeeld de juiste kleuren, hoe creëer je schaduw en diepte? Welke compositie zorgt ervoor dat jouw kunstwerk er nét even uitspringt? Of ga ruimtelijk aan het werk met keramiek of beeldhouwen. Wist je dat je bij Kaliber zelfs met het bijzondere materiaal glas kunt werken? Genoeg keuze om de kunstenaar in jou naar voren te laten komen!

Dans
Bij Kaliber gaan elke dag de voetjes van de vloer! Dansen is niet alleen leuk, maar het verbetert ook je lenigheid, kracht, ritmegevoel en motoriek. Binnen het ruime dansaanbod van Kaliber is voor iedereen wat leuks te vinden. Zo zijn er lessen in modern jazz, ballet en impro choreo. Of probeer eens een yogales voor totale ontspanning.

Muziek
Drum je altijd op de tafel? Zing je graag onder de douche? Bij Kaliber krijg je de beste begeleiding om je muzikale talent te ontplooien. Van harp tot hoorn, van gitaarles tot DJ’ing: het kan allemaal!  En het wordt nog leuker: bij afname van een wekelijkse individuele instrumentale les of zangles is er de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een koor, ensemble, orkest of (big)band. De perfecte plek om wat je hebt geleerd ten uitvoer te brengen!

Digitaal open huis: klik langs alle docenten!

Het digitale open huis is een bestand waar je lekker doorheen kunt zwerven. Je vindt hier alle informatie, kunt kennismaken met de docenten en video’s bekijken. Heb je iets gevonden? Dan biedt een gratis proefles natuurlijk de uitkomst om het eens in de praktijk te proberen. Iedereen mag 2 gratis lessen aanvragen (één gratis les per cursus).

Bekijk hier ons digitale open huis!