Open huizen bij Kaliber!

Muziek, zang, dans, theater of kunst. Het kan bij Kaliber!

Heb jij altijd al gedroomd over een spetterende zangcarrière? Of droom je van jouw peuter die de eerste danspasjes zet? Tijdens onze open huizen kun je de eindeloze mogelijkheden ontdekken!

3 september: Open huis in Tubbergen (De Delle, R. Hattinkstraat 4, 13:00-15:00 uur)

10 september: Open huis in Enschede (Kaliber, Willem Wilminkplein 1, 13:00-15:00 uur)

17 september: Open huis in Wierden (De Passie, Akkerwal 2, 13:00 – 15:00 uur)

17 september: Open huis in Almelo (Kaliber, Elisabethhof 2, 13:00-15:00 uur)

24 september: Open huis in Oldenzaal (Willemien, Wilhelminastraat 5, 13:00 – 15:00 uur)

Wat kun je allemaal ontdekken bij het open huis?

Onze docenten nemen je mee in de wereld van kunst en cultuur. Dompel je onder en ga creatief aan de slag. Probeer instrumenten, dans mee of speel theater. Bovenal: maak plezier Heb je jouw creatieve ambitie helemaal gevonden? Schrijf je dan ter plekke in voor een gratis proefles! De open huizen zijn leuk voor jong én oud. Kom je je dromen waarmaken?

Dromerige winactie!
Deze open huizen hebben een leuk extraatje: namelijk de kans om een gratis korte cursus naar keuze te winnen! Schrijf je creatieve droom op en stop deze in de droombox. Deze vind je op elk open huis!

Wat heeft Kaliber allemaal te bieden?

Theater / Musical
Op een speelse manier toneel leren spelen, dat doe je in een theaterklas. Hoe beeld je iets uit? Hoe laat je zien dat je boos bent, of verdrietig? In de theaterklassen word je uitgedaagd om je de eigen fantasie te gebruiken. Ook biedt Kaliber musicallessen en kun je lessen theatersport volgen, waarin je wordt getraind in improvisatietechnieken en uitdagende theatersportgames speelt. Resultaat gegarandeerd!

Beeldend
Bij de cursussen schilderen en tekenen van Kaliber kun je helemaal voor kunst gaan. Ontdek nieuwe mogelijkheden en technieken onder begeleiding van een professionele kunstdocent. Hoe meng je bijvoorbeeld de juiste kleuren, hoe creëer je schaduw en diepte? Welke compositie zorgt ervoor dat jouw kunstwerk er nét even uitspringt? Of ga ruimtelijk aan het werk met keramiek of beeldhouwen. Wist je dat je bij Kaliber zelfs met het bijzondere materiaal glas kunt werken? Genoeg keuze om de kunstenaar in jou naar voren te laten komen!

Dans
Bij Kaliber gaan elke dag de voetjes van de vloer! Dansen is niet alleen leuk, maar het verbetert ook je lenigheid, kracht, ritmegevoel en motoriek. Binnen het ruime dansaanbod van Kaliber is voor iedereen wat leuks te vinden. Zo zijn er lessen in modern jazz, ballet en impro choreo. Of probeer eens een yogales voor totale ontspanning.

 

Muziek
Drum je altijd op de tafel? Zing je graag onder de douche? Bij Kaliber krijg je de beste begeleiding om je muzikale talent te ontplooien. Van harp tot hoorn, van gitaarles tot DJ’ing: het kan allemaal!  En het wordt nog leuker: bij afname van een wekelijkse individuele instrumentale les of zangles is er de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een koor, ensemble, orkest of (big)band. De perfecte plek om wat je hebt geleerd ten uitvoer te brengen!