Kaliber geeft je energie, bezoek de open huizen!

Tijdens onze open huizen nemen de docenten je mee in de wereld van kunst en cultuur. Krijg jij energie van muziek maken? Laad jij jezelf op door theater te spelen, van een energieke dansles of ligt jouw kracht in het atelier? Wat het ook is, wij staan voor je klaar!

Open huis Tubbergen: 17 juni 2023, 13:00-15:00 uur

Op 17 juni opent De Delle haar deuren voor het open huis van Kaliber. Maak hier kennis met de docenten, probeer alles uit en geniet van leuke concertjes. Probeer bijvoorbeeld de accordeon, elektrische gitaar, viool of piano. Ook Kunstschool Alding is aanwezig met verschillende creatieve activiteiten. Liever kijken en luisteren? Geniet dan van diverse leerlingenconcertjes en optredens van Music4Kids en blokfluitleerlingen uit onze omgeving. Alles is ook nog eens gratis te bezoeken, dus kom zeker even langs!
Het open huis is onderdeel van de Week van de Amateurkunst in Tubbergen.

Open huis Wierden: 1 juli 2023, 13:00-15:00 uur

Op 1 juli zal het open huis van Kaliber plaatsvinden op een superleuke nieuwe locatie: de Bibliotheek in Wierden. Loop rond in dit gezellige gebouw, ontmoet onze docenten, probeer alles uit en kijk naar leuke optredens. Dit open huis is onderdeel van de Week van de Amateurkunst in Wierden.

Open huis Enschede: 23 september 2023

Houd deze pagina in de gaten voor de laatste informatie over dit open huis!

Open huis Almelo: 30 september 2023

Houd deze pagina in de gaten voor de laatste informatie over dit open huis!

Open huis Oldenzaal: 30 september 2023

Houd deze pagina in de gaten voor de laatste informatie over dit open huis!

Wat heeft Kaliber allemaal te bieden?

Theater / Musical
Op een speelse manier toneel leren spelen, dat doe je in een theaterklas. Hoe beeld je iets uit? Hoe laat je zien dat je boos bent, of verdrietig? In de theaterklassen word je uitgedaagd om je eigen fantasie te gebruiken. Ook biedt Kaliber musicallessen en kun je lessen theatersport volgen, waarin je wordt getraind in improvisatietechnieken en uitdagende theatersportgames speelt. Resultaat gegarandeerd!

Beeldende kunst
Bij de cursussen schilderen en tekenen van Kaliber kun je helemaal voor kunst gaan. Ontdek nieuwe mogelijkheden en technieken onder begeleiding van een professionele kunstdocent. Hoe meng je bijvoorbeeld de juiste kleuren, hoe creëer je schaduw en diepte? Welke compositie zorgt ervoor dat jouw kunstwerk er nét even uitspringt? Of ga ruimtelijk aan het werk met keramiek of beeldhouwen. Wist je dat je bij Kaliber zelfs met het bijzondere materiaal glas kunt werken? Genoeg keuze om de kunstenaar in jou naar voren te laten komen!

Dans
Bij Kaliber gaan elke dag de voetjes van de vloer! Dansen is niet alleen leuk, maar het verbetert ook je lenigheid, kracht, ritmegevoel en motoriek. Binnen het ruime dansaanbod van Kaliber is voor iedereen wat leuks te vinden. Zo zijn er lessen in modern jazz, ballet en impro choreo. Of probeer eens een yogales voor totale ontspanning.

Muziek
Drum je altijd op de tafel? Zing je graag onder de douche? Bij Kaliber krijg je de beste begeleiding om je muzikale talent te ontplooien. Van harp tot hoorn, van gitaarles tot DJ’ing: het kan allemaal!  En het wordt nog leuker: bij afname van een wekelijkse individuele instrumentale les of zangles is er de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een koor, ensemble, orkest of (big)band. De perfecte plek om wat je hebt geleerd ten uitvoer te brengen!