Popdemo

Deze workshop is in meerdere varianten te verkrijgen. Scroll naar beneden om de verschillende mogelijkheden te zien.

Wel eens een echt live popconcert op school gehad? Met een stevige bas, een goeie zanger, een vette drumbeat, of mooie melodische solo’s van de elektrische gitarist of toetsenist? Dat kan met deze poppromo door de docentenband van Kaliber Kunstenschool.

Tijdens dit concert leer je over de instrumenten in een popband, maar ook wel functie iedereen heeft, waarom het belangrijk is dat iedereen meedoet. Maar er is ook tijd genoeg om hardop mee te zingen, te swingen op je stoel of keihard mee te dansen!

Duur: demo van 60 minuten

Kerndoelen: 54, 56

Bijzonderheden: Dit popconcert organiseren we idealiter voor tenminste 2 groepen tegelijkertijd. Het vindt plaats in het speellokaal of een andere grotere ruimte in de school.

Tarief: € 940 voor 2-6 groepen

Popdemo met play-in

Aansluitend aan het popconcert van de docentenband van Kaliber krijg je een groepsles waarin je samen met een van de docenten- én zelf aan de slag gaat. Je leert nog meer over een van de instrumenten of popzang. Aan het eind van de ochtend spelen de leerlingen zelfs een stukje mee met de band!

Duur: demo van 60 minuten, play-in van 45 minuten per groep en presentatie van 30 min

Kerndoelen: 54, 56

Bijzonderheden: Om de Popdemo nog meer inhoud te geven zijn er drie digitale laagdrempelige lessen ontwikkeld. Deze kunnen worden gegeven door de eigen groepsleerkracht. Ook krijgen leerlingen de gelegenheid de instrumenten uit de popband te proberen in de Play in.

Tarief: € 770 per groep bij 2 groepen. Bij de demo kunnen in overleg 2-4 extra groepen aansluiten.

Popdemo met play-in en carrousel

In deze uitbreiding van de popdemo, gaan de leerlingen ook zelf met de instrumenten en zang aan de slag. Er is de gelegenheid om in een carrousel alle instrumenten te proberen. Een week later komen de docenten weer op school. Door iedereen is een keuze gemaakt voor een instrument. De leerlingen krijgen deze tweede dag een groepsles op een instrument naar keuze, om er nog meer van te leren en er nóg dieper op in te gaan. Aan het eind van de ochtend spelen de leerlingen zelfs een stukje mee met de band!

Duur: dag 1 popdemo en carrousel van 60 minuten per stuk. Dag 2: play in van 45 minuten per groep en presentatie van 30 minuten

Kerndoelen: 54, 55 en 56

Bijzonderheden: Om de Popdemo nog meer inhoud te geven zijn er drie digitale laagdrempelige lessen ontwikkeld. Deze kunnen worden gegeven door de eigen leerkracht. Ook krijgen leerlingen de gelegenheid de instrumenten uit de popband te proberen in de Play in. Helemaal fantastisch wordt het als de leerlingen een groepsles op een van de instrumenten uit de band naar keuze volgen in de Pop Carrousel. Dit wordt afgesloten met een korte presentatie voor ouders of de rest van de school. Zodat zij horen wat er na één les al kan!

Tarief: € 1.095 per groep, bij minimaal 2 groepen. Bij de demo kunnen in overleg 2-4 groepen extra aansluiten.