Popschool

Les volgen bij de Popschool betekent meer dan alleen muziekles. Wij begeleiden en ondersteunen op professionele wijze elke leerling naar hun gewenste doel. Of je nu gewoon lekker muziek wilt maken, in een bandje wilt gaan spelen of je wil je voorbereiden op toelating bij een muziekvakopleiding. Wij begeleiden je hierin zodat je je doelen bereikt.

De Popschool richt zich op de muzikale vorming en ontwikkeling van beginners tot gevorderden. Wij hanteren een moderne aanpak van muziekeducatie, waarbij het lesprogramma voor en groot deel door de muzikale voorkeur van de leerling wordt bepaald. Hierdoor wordt de motivatie juist extra gestimuleerd. Boven alles staat het speelplezier voorop. Leer om te spelen, speel om te leren.

Wil je op de hoogte blijven van al onze optredens en evenementen? Volg ons dan op Facebook!
Klik hier voor Almelo      Klik hier voor Enschede

 

 

 

Eén van de belangrijkste onderdelen van de Popschool is bandcoaching. De bandcoach is een docent die veel praktijkervaring heeft. Hij heeft zelf op diverse podia gestaan en heeft veel kennis van de diverse instrumenten die je in een band vindt. Hij helpt bij het uitzoeken en arrangeren van de nummers, geeft individuele begeleiding en geeft creatieve tips over het samenspel en samenzang.

De bandcoach helpt je bij:
– het leren spelen van de door jullie uitgekozen songs
– het leren luisteren naar muziek en naar elkaar
– het leren beheersen van je instrument op technisch en theoretisch niveau
– het maken van eigen nummers
– opbouwen van een repertoire
– podiumpresentatie

Onze repetitieruimtes beschikken over alle apparatuur, zoals een zanginstallatie, microfoons, gitaarversterkers, basversterker, keyboards en drumstel. Dus je hoeft alleen je instrument mee te nemen.

Volg je al les? Speel gratis in een band!
Iedereen die individuele instrumentale of vocale lessen volgt bij Kaliber kan gratis in een band zingen of spelen. Je moet hiervoor woonachtig zijn in de gemeentes Almelo, Enschede, Oldenzaal of Wierden. Uiteraard kun je je ook aanmelden voor een band zonder instrumentaal/vocaal lespakket.

Optredens
Behalve de 2 vaste popavonden in het schooljaar is de Popschool van Kaliber ook regelmatig te vinden bij andere evenementen, zoals bv. het Heart & Soul Festival, Culturele Zondagen en nog veel meer. En de optredens worden professioneel begeleid door je bandcoach en technici. Alles is aanwezig zodat zo’n avond spetterend verloopt

Aan het begin van het seizoen (begin september) worden de nieuwe bands gevormd. Soms is tijdens het schooljaar instromen bij een bestaande band mogelijk.