Programma Twents Zilver in Enschede

Let op: vanwege de coronamaatregelen gaan veel activiteiten van Twents Zilver tijdelijk niet door. Kwiekmakers houden zo veel mogelijk telefonisch en digitaal contact met hun Kwiekmaatjes.

Samen met u of uw stadsgenoten hebben wij al veel mooie momenten gemaakt en beleefd. De Kwiekmakers van Twents Zilver, Kwiek met Kunst hebben het leven van vele Enschedeërs een beetje mooier gekleurd, door met hen de eerste stappen te zetten op het kunstzinnig avonturenpad. Misschien hebt u zelf al eens deelgenomen aan een Kwiekcafé en zo nieuwe kennissen gemaakt? Of heeft u uw verhaal gedeeld met een van onze singer-songwriters en is daar een mooi uniek levenslied uit voortgekomen.

Over Twents Zilver, Kwiek met Kunst
Kunst & cultuur is belangrijk in ieder mensenleven. Het brengt inspiratie, gespreksstof en nieuwe inzichten, hoe dan ook. Op scholen is kunstzinnige kennismaking, talentontwikkeling en zelfexpressie inmiddels ‘gewoon’. Echter voor veel ouderen is het niet vanzelfsprekend om op latere leeftijd je talent te ontwikkelen of ‘iets te doen’ met kunst & cultuur. En dat is jammer, want samen creëren maakt je gelukkiger en houdt je lijf en geest gezonder, het verbreedt je horizon, brengt nieuwe ontmoetingen en geeft zin in én aan je dag.

Daarom zijn wij – Kaliber Kunstenschool en stichting Fit-ART – gestart met Twents Zilver, Kwiek met Kunst.

Om ouderen in Oldenzaal en Enschede de kans te bieden om samen aan de slag te gaan met kunst & cultuur met begeleiding van Kwiekmakers: professionele kunstenaars, creatief therapeuten of andere aangesloten creatieven in de regio.

Kwiekmakers 
Wilt u eerst eens verkennen wat kunst voor u kan betekenen? Dan komen Kwiekmakers graag bij u thuis om samen – een-op-een – te ontdekken waar uw wens en behoefte ligt of gewoon eens te kijken wat er wél kan.

Geef u op via  twentszilver@kaliberkunstenschool.nl.

Andere Activiteiten
Het programma in Enschede wordt op dit moment samengesteld. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan een Open Atelier, Poëzieworkshop of inspiratievoorstelling. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws!