fbpx

Programma Twents Zilver in Oldenzaal

Op dit moment zijn we druk bezig met het evalueren van de pilot en doorontwikkelen van het concept Twents Zilver. De genoemde activiteiten op deze pagina lopen wel gewoon door.

Samen met u of uw stadsgenoten hebben wij al veel mooie momenten gemaakt en beleefd. De Zilvercoaches van Twents Zilver hebben het leven van al zeker 70 Oldenzalers een beetje mooier gekleurd, door met hen de eerste stappen te zetten op het kunstzinnig avonturenpad. Misschien hebt u zelf al eens deelgenomen aan een Kwiekcafé en zo nieuwe kennissen gemaakt? Of heeft u uw verhaal gedeeld met een van onze singer-songwriters en is daar een mooi uniek levenslied uit voortgekomen.

Over Twents Zilver
Kunst & cultuur is belangrijk in ieder mensenleven. Het brengt inspiratie, gespreksstof en nieuwe inzichten, hoe dan ook.  Op scholen is kunstzinnige kennismaking, talentontwikkeling en zelfexpressie inmiddels ‘gewoon’. Echter voor veel ouderen is het niet vanzelfsprekend om op latere leeftijd je talent te ontwikkelen of ‘iets te doen’ met kunst & cultuur. En dat is jammer, want samen creëren maakt je gelukkiger en houdt je lijf en geest gezonder,  het verbreedt je horizon, brengt nieuwe ontmoetingen en geeft zin in én aan je dag.

Twents Zilver is er om ouderen in Oldenzaal en Enschede de kans te bieden om samen aan de slag te gaan met kunst & cultuur met begeleiding van Zilvercoaches: professionele kunstenaars,  creatief therapeuten of andere aangesloten creatieven in de regio.

Zilvercoaches en Club-Activiteiten
Wilt u eerst eens verkennen wat kunst voor u kan betekenen? Dan komen Zilvercoaches graag bij u thuis om samen – een-op-een – te ontdekken waar uw wens en behoefte ligt of gewoon eens te kijken wat er wél kan.

Wilt u meedoen aan kunstzinnige, filosofische en zingevende activiteiten? Kom dan eens vrijblijvend proeven bij een of meer van de onderstaande activiteiten.

Meedoen aan een of meer van de activiteiten?
Reserveer via: info@twentszilver.nl of bel Elske Bouma: 0623523831

Tip : Neem kleingeld mee voor de koffie en thee: €1 per kopje.

DE KUNSTBROUWERIJ                                      
In dit Open Atelier kun je met beeldend kunstenaar Rob van Putten je creatieve wensen in de praktijk brengen, maar ook gewoon ontdekken wat je leuk vindt om te doen. Rob begeleidt je daarin. Rob is in vele kunsten thuis. In ieder geval kun je er schilderen en boetseren. Kom langs met je idee of wens en maak het samen. Heb je al kennis en kunde in een bepaalde techniek? Kom naar de Kunstbrouwerij en deel het met anderen.
Of laat je inspireren door de materialen en uitdagingen die Rob voor je in petto heeft. Het mooie van kunst maken is dat het heel persoonlijk is en dus altijd goed. Verras jezelf.
Iedere dinsdagmorgen.
Tijd: 10- 12 uur. Plaats: Kaliber Kunstenschool, Sparstraat 152

KUNSTCLUB:  ‘ZIN-SPINSELS’

Als je samen met kunstenaar en filosofe Annemarie van Uden naar een kunstwerk kijkt, luistert naar tekst van een muziekstuk, of door een gedicht, foto, krantenkop of iets anders dat je zelf inbrengt komen de filosofische vragen als vanzelf boven. Verdiepende gesprekken over allerlei maatschappelijke en levensthema’s om verder over door te denken.
Iedere dinsdagmorgen.
Tijd:  10- 12 uur. Plaats: Kaliber Kunstenschool, Sparstraat 152