Projectleider Cultuureducatie Voortgezet Onderwijs (VO)

(8-12 uur, Almelo/regionaal)

Ben jij die enthousiaste projectleider die passende cultuureducatie weet in te zetten in het voortgezet onderwijs?

Ben je bekend met het ontwikkelen en aanbieden van cultuureducatie in het onderwijs? Kaliber Kunstenschool zoekt een projectleider die de weg weet in deze sector. Jij hebt de kennis in huis om scholen in het Voortgezet Onderwijs (VO) te adviseren over welk cultuuronderwijs het beste bij hun leerlingen past.

Kaliber Kunstenschool brengt in heel Twente groei, plezier, trots en verbinding. Samen met basisscholen in de regio verzorgen wij de beste cultuureducatie en stimuleren we kinderen in hun creatieve ontwikkeling en ambitie. Wij werken al samen met meer dan 125 scholen waarbij we cultuureducatie ontwikkelen en implementeren. Dat doen we in alle kunst- en cultuurdisciplines; dans, beeldend, multimedia, muziek en theater.

Jouw werkzaamheden

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, voorbereiding, planning, coördinatie en het resultaat van cultuureducatieprojecten binnen het voortgezet onderwijs.

Daarbij is zowel kwalitatief als financieel een optimaal resultaat van belang. Je denkt mee over de ontwikkeling van het beleid binnen ons onderdeel Onderwijs en werkt via een vastgesteld jaarplan. Aan het opstellen van dit jaarplan lever jij zelf een grote bijdrage. Je bent een aanjager die goed kan samenwerken.

Samen met culturele partners neem je deel aan werkgroepen. Je bent iemand die gemakkelijk contact legt, betrouwbaar is en graag initiatief neemt. Bij het ontwikkelen en onderhouden van projecten en producten heb je altijd aandacht voor kwaliteit en aansluiting bij de actualiteit.

Kort gezegd gaat het in deze functie om:

 • het realiseren van projecten waar de link van binnen- naar buitenschools aanbod centraal staat
 • het onderhouden van contacten met het voortgezet onderwijs en andere partners in het werkgebied Almelo en omstreken
 • het bewaken van de kwaliteit, verbreding en verdieping van ons aanbod en de doorontwikkeling ervan
 • het opstellen en realiseren van het budget voor projecten
 • een adequate, efficiënte en effectieve inzet van onze docenten/kunstprofessionals.

De afwikkeling van een project behoort ook tot je verantwoordelijkheden, waaronder de verslaglegging, nacalculaties, eventuele klachtenafhandeling en evaluaties.

Binnen team Onderwijs kun je kennis en ervaring delen met 4 projectleiders. Daarnaast werk je veel samen met onze adviseurs van team Zakelijk. En met onze twee andere programmalijnen -het Sociaal domein en Vrije tijd – zodat we van elkaars expertise gebruik kunnen maken.

Wat vragen wij?

We verwachten dat je door je aantoonbare ervaring met het coördineren en leiden van projecten een belangrijke bijdrage kunt leveren aan het nog steviger neerzetten van onze programmalijn Onderwijs. Je hebt kennis van en ziet ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie binnen het onderwijs.

Met jouw gevoel voor de juiste inhoud in combinatie met je zakelijke aanpak weet je projecten optimaal neer te zetten en te realiseren. Je bent een verbinder en komt met goede argumenten en een onderbouwd plan om jouw ideeën tot uitvoering te brengen. Je weet op plezierige wijze contacten te leggen met je collega’s binnen en buiten je team. Zij ervaren jou als toegankelijk, gedreven en efficiënt.

Wat we verder van je vragen:

 • Afgeronde opleiding op hbo-niveau, richting projectmanagement, cultuur of cultuureducatie
 • Kennis van en aantoonbare ervaring als projectleider en projectuitvoerende werkzaamheden
 • Ervaring in cultuureducatie en/of onderwijs

Welkom bij Kaliber Kunstenschool

Kaliber Kunstenschool is de grootste organisatie voor cultuureducatie in Twente. We ervaren dagelijks dat muziek, dans, beeldende kunst en theater mensen plezier, groei en trots brengt en mensen met elkaar verbindt. We zijn ervan overtuigd dat daarmee onze samenleving iedere dag weer mooier wordt. Wij ontwikkelen aantrekkelijke professionele educatieve programma’s en bieden vele activiteiten, lessen en workshops aan particulieren, scholen, het bedrijfsleven, welzijnsorganisaties en andere organisaties. Dit doen we binnen drie programmalijnen:

 • cultuureducatie binnen het onderwijs
 • cultuureducatie in de vrije tijd
 • cultuureducatie binnen het sociaal domein

Wat bieden wij?

Wij durven voluit te zeggen dat we een inspirerende, stimulerende en uitdagende werkomgeving bieden waar positief ingestelde mensen goed tot hun recht komen. We hebben een enthousiast managementteam, betrokken collega’s en ruimte om inhoudelijk en commercieel mee te bouwen aan de resultaat- en vraaggerichte ontwikkeling van onze organisatie.

We bieden een salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao Kunsteducatie (schaal 10), met een minimum van bruto € 2.827,- per maand en een maximum van bruto € 4.276,- per maand (op fulltime basis/36 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract.

Geïnteresseerd?

Mail jouw cv met motivatiebrief uiterlijk 21 oktober 2021 naar sollicitaties@kaliberkunstenschool.nl. Voor vragen over de functie kun je terecht bij Wieke Jellema, manager Onderwijs en Vrije Tijd (06-22893996). Bij vragen over de procedure kun je contact opnemen met Annette Brugman, HR Manager (06-55772206). In verband met de vakantieperiode zijn we minder goed telefonisch bereikbaar dan anders. We bellen je zo snel mogelijk terug als we je niet direct te woord kunnen staan.

Noteer alvast:
De 1e gesprekken vinden plaats op maandag 25 oktober

De 2e gesprekken vinden plaats op donderdag 28 oktober

De locatie van de gesprekken is Kaliber Kunstenschool in Enschede of Almelo.

Je krijgt binnen 2 weken reactie van ons.