Q&A: de Corona-maatregelen van Kaliber

Gaan mijn lessen nog door?
We hebben besloten om alle activiteiten en fysieke lessen tussen 14 maart en 28 april 2020 te laten vervallen. We doen er alles aan om iedereen in de gelegenheid te stellen om de lessen alsnog te volgen, Dit zal voornamelijk gebeuren door de lessen digitaal aan te bieden. Hierdoor hoef je niets te missen en blijven onze docenten ook aan het werk, wat ze natuurlijk het liefste doen! Je docent neemt contact met je op om te kijken hoe dit kan worden georganiseerd.

Ik heb nergens last van. Kunnen mijn lessen toch doorgaan?
De fysieke lessen gaan voor niemand door. Wanneer je nergens last van hebt, kun je wel drager van het virus zijn. Om verdere verspreiding af te remmen – en er zo voor te zorgen dat het zorgsysteem in Nederland niet overbelast raakt- is het daarom belangrijk om contactmomenten met andere mensen zo veel mogelijk te vermijden. Kijk dit filmpje voor meer informatie over het ‘flatten the curve’-principe: De allesbepalende lijn in de coronacrisis

Kunnen de lessen ingehaald worden? En zo ja, wanneer?
Door digitaal les te geven proberen we zoveel mogelijk lessen door te laten gaan. Mochten er toch lessen zijn die niet door kunnen gaan dan laten we op een later moment weten hoe we dit gaan faciliteren.

Wat als mijn lessen niet door kunnen gaan?
We streven ernaar alle lessen door te laten gaan, maar wel op een andere manier dan je van ons gewend bent. Heb je hier een vraag over? Neem contact op met onze afdeling Klantenservice via klantenservice@kaliberkunstenschool.nl of op werkdagen tussen 9.00 en 16:00 uur via 088-4868700.

Gaan de examens nog door?
De al geplande theorie- en praktijkexamens zijn afgelast. We kijken ernaar wanneer deze kunnen worden gehouden en berichten zodra hier meer over bekend is.

Gaan de concerten en evenementen nog door?
De concerten, evenementen en andere activiteiten van Kaliber zijn in ieder geval t/m 28 april 2020 afgelast.

Ik wil iets ophalen/brengen bij Kaliber, kan dat?
Onze leslocaties zijn gesloten t/m 28 april, wat betekent dat je niets op kunt halen (of brengen). Is het dringend? Neem dan contact op met onze afdeling Klantenservice (088-4868700) om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Hoe zorg ik ervoor dat ik door blijf leren binnen mijn discipline?
De scholen en veel uitgaansgelegenheden zijn dicht. Dit betekent dat veel mensen meer tijd hebben om thuis te oefenen. Om binnenkort weer gewoon verder te kunnen met je fysieke lessen raden wij het zeker aan om thuis creatief aan de slag te gaan. Of je nu zingt, een instrument bespeelt, schildert, danst, theater speelt of iets anders: er zijn veel mogelijkheden! Kaliber biedt inmiddels verschillende lessen digitaal aan. Daarnaast zullen we de komende tijd leuke tips delen om kunstzinnig bezig te blijven. Houd onze website en sociale media in de gaten voor de laatste tips & tricks!

Ik heb een andere vraag. Hoe kan ik Kaliber bereiken?
Onze afdeling Klantenservice is op werkdagen tussen 9.00 en 16:00 uur telefonisch bereikbaar via 088-4868700. Ook kun je een mail sturen naar info@kaliberkunstenschool.nl.