Talentprogramma Ballet

Voor wie niets liever doet dan dansen en zijn of haar talent hierin nog verder wil ontwikkelen.

De talentenklas dans is voor danstoppers tussen de 8 en 16 jaar. Het is een klas waarbij je les krijgt in klassieke (ballet)techniek, de basis voor alle danstechnieken. Om toegelaten te worden tot het talentenprogramma moet je auditie doen. Je hoeft hiervoor geen les te hebben bij Kaliber Kunstenschool!

Lesinhoud

Tijdens de opleiding leer je danstechniek van ballet, ga je veel optreden (zodra maatregelen het toelaten), krijg je exclusieve workshops in verschillende dansstijlen en breid je je algemene kennis over dans uit. Daarnaast krijg je gelegenheid om podiumervaring op te doen.

Er wordt verwacht dat je buiten de lesuren ook bezig bent met je lichaam en conditie. Aanwezigheid en toewijding is een absolute vereiste. De lessen van de talentenklas kunnen worden gevolgd naast de bestaande balletlessen. Dit geeft leerlingen uit de regio de kans om door de week hun eigen balletlessen te volgen.

• 36 lessen
  • Les duur: 90 minuten
  • Workshops in diverse dansstijlen
  • Diverse publieke optredens gedurende het schooljaar
  • Vanaf 11 jaar spitzen-les
  • Jaarlijkse toetsing middels auditie
  • Gezamenlijk dansvoorstellingen bijwonen
  • Lessen worden op zaterdag gegeven

Auditie & Toelating

De auditie zal plaatsvinden op 19 juni. Deze zal live op locatie in Enschede plaatsvinden, de tijd ontvang je na aanmelding. De auditie houdt in dat je een les mee gaat doen. Specifieke voorbereiding is daardoor niet nodig!