Talentprogramma JeugdKunstAcademie

Voor wie niets liever doet dan creatief bezig zijn en zichzelf uitdagen.

De JeugdKunstAcademie is bedoeld voor kinderen en jongeren tussen 8 en 18 jaar die helemaal voor kunst gaan. Bij de JeugdKunstAcademie gaat het om verdieping, onderzoek, creativiteit ontwikkeling en natuurlijk zelf kunst maken. Voor meer informatie over de opleiding, klik hier.

Lesinhoud

Een jaarcursus heeft 6 modules van 5 lessen, allemaal met een eigen inhoud. Het eerste jaar komen onder meer schilderen, sculpture, cross-media, verzamelen en tentoonstellen aan bod. De modules worden door verschillende docenten begeleid; inspirerende docenten met een eigen kunstpraktijk. Voor sommige lessen gaan leerlingen op pad, bijvoorbeeld voor het bekijken van een tentoonstelling.

• De cursus bestaat uit 30 lessen per schooljaar. De lessen zijn verdeeld over 6 modules met allemaal hun eigen onderwerp en docent.
  • 120 minuten les (waarvan 30 minuten theorie en 90 minuten praktijk)

De audities zijn op 26 juni in Enschede en 27 juni in Almelo.
Je kunt je nog t/m zondag 23 juni aanmelden voor de audities.

Meld je hier aan

Wat vragen we van jou tijdens de jaarcursus?.

• Motivatie en interesse om theorie en praktijklessen te volgen
  • Afhankelijk van de inhoud zal een beroep gedaan worden op thuisonderzoek
  • Verzamelen relevant materiaal (bijv ‘afvalproducten’, persoonlijke foto’s of voorwerpen)
  • Bereidheid groepswerkstukken te vervaardigen
  • Motivatie om incidenteel ook aan externe opdrachten te werken

Auditie & Toelating.

Dit jaar is er een leuke prijs te winnen voor de beste auditie! Stel jezelf voor via een zelfportret. Hoe? Dat mag je helemaal zelf invullen. Maak bijvoorbeeld een tekening, film, foto, maquette of ruimtelijk werk. Tijdens de auditie bespreek je je werk met onze docenten. Heb je meer werk? Neem gerust je portfolio mee!
De winnaar van de beste auditie ontvangt een korting van maar liefst €100 op het cursusgeld en een mooie bokaal.