Talentprogramma JeugdKunstAcademie

Voor wie niets liever doet dan creatief bezig zijn en zichzelf uitdagen.

De JeugdKunstAcademie is bedoeld voor kinderen en jongeren tussen 8 en 18 jaar die helemaal voor kunst gaan. Bij de JeugdKunstAcademie gaat het om verdieping, onderzoek, creativiteit ontwikkeling en natuurlijk zelf kunst maken. Voor meer informatie over de opleiding, klik hier.

Lesinhoud

Een jaarcursus heeft 6 modules van 5 lessen, allemaal met een eigen inhoud. Het eerste jaar komen onder meer schilderen, sculpture, cross-media, verzamelen en tentoonstellen aan bod. De modules worden door verschillende docenten begeleid; inspirerende docenten met een eigen kunstpraktijk. Voor sommige lessen gaan leerlingen op pad, bijvoorbeeld voor het bekijken van een tentoonstelling.

• De cursus bestaat uit 30 lessen per schooljaar. De lessen zijn verdeeld over 6 modules met allemaal hun eigen onderwerp en docent.
  • 120 minuten les (waarvan 30 minuten theorie en 90 minuten praktijk)

Meld je hier aan

Wat vragen we van jou tijdens de jaarcursus?.

• Motivatie en interesse om theorie en praktijklessen te volgen
  • Afhankelijk van de inhoud zal een beroep gedaan worden op thuisonderzoek
  • Verzamelen relevant materiaal (bijv ‘afvalproducten’, persoonlijke foto’s of voorwerpen)
  • Bereidheid groepswerkstukken te vervaardigen
  • Motivatie om incidenteel ook aan externe opdrachten te werken

Auditie & Toelating.

Tijdens de audities stel je jezelf voor aan de jury. Vorig jaar was dat bijvoorbeeld via een zelf in te vullen zelfportret. Ook kan je je portfolio laten zien.

De volgende audities voor de talentenklassen vinden plaats in juni 2020. Wil je eerder instromen? Informeer dan naar de mogelijkheden via info@kaliberkunstenschool.nl of 088-4868700.