Talentenklas Klassieke Muziek

Voor wie niets liever doet dan muziek maken en daarom zijn of haar instrument of stem graag nóg beter wil leren beheersen.

De talentenklas Klassiek is er voor kinderen en jongeren van 10 t/m 21 jaar. Om toegelaten te worden doe je auditie en schrijf je een motivatiebrief. Ben je geschikt bevonden, dan mag je je inschrijven voor de talentenklas. Je hoeft hiervoor geen les te volgen bij Kaliber Kunstenschool, iedereen kan deelnemen.

In de talentenklas heb je langer les. Daarnaast komen we meerdere keren per jaar samen voor interessante workshopdagen en concerten.

Inhoud Talentenprogramma
..
  • 36 lessen
  • 15 minuten lestijd bovenop 30 minuten les, of 10 minuten op 20 minuten les
  • Workshops en/of masterclasses
  • Werken op basis een Persoonlijk Ontwikkeling Plan
  • Diverse optredens gedurende het schooljaar
  • Deelname aan concoursen
  • Jaarlijkse toetsing middels auditie

Auditie & Toelating

De audities zijn zowel voor leerlingen die afgelopen jaar in de talentenklas hebben gezeten als voor nieuwe leerlingen. Dit jaar kunnen de audities weer live plaatsvinden!

De audities zijn op:

• vrijdag 24 juni (19.00 – 21.30 uur) in Enschede
  • zaterdag 25 juni (9.00 – 13.00 uur) in Almelo

Aanmelden kan door het Aanmeldingsformulier Auditie Talentenklas Klassiek 2022 in te vullen en voor 11 juni te mailen naar: j.hoekman@kaliberkunstenschool.nl

Tijdens de auditie speel je 2 stukken van verschillend karakter, bijvoorbeeld 1 technische etude en 1 (langzaam) voordrachtstuk. Ook vertel je iets over jezelf en waarom je graag (opnieuw) in de talentenklas klassiek zou willen.

De leerlingen die eerdere schooljaren in de talentenklas hebben gezeten nemen een overzicht (portfolio) mee van de activiteiten waaraan ze hebben meegedaan.

Na de auditie hoor je binnen twee weken of je (opnieuw) bent toegelaten.