Talentprogramma Klassieke Muziek

Voor wie niets liever doet dan muziek maken en daarom zijn of haar instrument graag nóg beter wil leren beheersen.

De talentenklas Klassiek is er voor kinderen en jongeren van 10 t/m 21 jaar. Om deel te nemen aan deze talentenklas moet je worden aangenomen op basis van een auditie en motivatiebrief. Ben je geschikt bevonden en toegelaten, dan mag je je inschrijven voor de talentenklas. Je hoeft hiervoor geen les te volgen bij Kaliber Kunstenschool, iedereen kan deelnemen.

Naast dat je in de talentenklas langer les hebt op je instrument, komen we ook meerdere keren per jaar samen voor interessante workshopdagen en concerten.

Inhoud Talentenprogramma:
..
  • 36 lessen
  • 15 minuten lestijd bovenop 30 minuten les, of 10 minuten op 20 minuten les
  • Workshops en/of masterclasses
  • Werken op basis een Persoonlijk Ontwikkeling Plan
  • Diverse optredens gedurende het schooljaar
  • Deelname aan concoursen
  • Jaarlijkse toetsing middels auditie

Auditie & Toelating:

Allereerst stuur je een motivatiebrief waarom je graag (opnieuw) wilt deelnemen aan de Talentenklas Klassiek.

Voor de auditie zelf maak je een video waarin je jezelf voorstelt en twee stukken speelt, verschillend van karakter. Denk bijvoorbeeld aan één technische etude en één (langzaam) voordrachtstuk. De video mag in totaal maximaal 4 minuten duren (of twee video’s van 2 minuten). Je hoeft dan ook niet het hele stuk te laten horen, maar kunt hier een gedeelte uitkiezen om te spelen. Uiteraard mag je gebruik maken van een meespeeltrack.

Stuur je video uiterlijk 11 juni naar j.hoekman@kaliberkunstenschool.nl.

De video wordt alleen gebruikt voor de auditie en zal verder niet voor andere doeleinden gebruikt worden.