Talentenklas Klassieke Muziek

Voor wie niets liever doet dan muziek maken en daarom zijn of haar instrument of stem graag nóg beter wil leren beheersen.

De talentenklas Klassiek is er voor kinderen en jongeren van 10 t/m 21 jaar die een instrument bespelen. Om toegelaten te worden doe je auditie en schrijf je een motivatiebrief. Ben je geschikt bevonden, dan mag je je inschrijven voor de talentenklas. Je hoeft hiervoor geen les te volgen bij Kaliber Kunstenschool, iedereen kan deelnemen.

In de talentenklas heb je langer les. Daarnaast komen we meerdere keren per jaar samen voor interessante workshopdagen en concerten.


Inhoud Talentenprogramma
..
  • 36 lessen
  • 15 minuten lestijd bovenop 30 minuten les, of 10 minuten op 20 minuten les
  • Workshops en/of masterclasses
  • Werken op basis een Persoonlijk Ontwikkeling Plan
  • Diverse optredens gedurende het schooljaar
  • Deelname aan concoursen
  • Jaarlijkse toetsing middels auditie


Auditie & Toelating

Het is weer mogelijk om auditie te doen voor de talentenklas klassiek! De audities zijn zowel voor leerlingen die afgelopen jaar in de talentenklas hebben gezeten als voor nieuwe leerlingen. De audities zijn op:

vrijdag 7 juli tussen 19.00 en 21.30 uur in Enschede

zaterdag 8 juli tussen 9.00 en 13.00 uur in Almelo

Tijdens de auditie speel je 2 stukken van verschillend karakter, bijvoorbeeld 1 technische etude en 1 (langzaam) voordrachtstuk. Ook vertel je iets over jezelf en waarom je graag (opnieuw) in de talentenklas klassiek zou willen.

De leerlingen die dit en/of eerdere schooljaren in de talentenklas hebben gezeten nemen een overzicht (portfolio) mee van de activiteiten waaraan ze hebben meegedaan in seizoen 2022-2023

Aanmelden kan via dit formulier.

Na de auditie hoor je binnen twee weken of je (opnieuw) bent toegelaten.