Talentenklas Theater

Voor wie niets liever wil dan op dat podium stralen.

De talentenklas is voor leerlingen die meer verdieping willen en meer willen leren over het vak Theater. Om mee te doen hoef je geen lessen te volgen bij Kaliber Kunstenschool, iedereen tussen de 12 en 18 jaar kan zich aanmelden! Wel moet je auditie doen.

Deze klas zal wekelijks bij elkaar komen. Dit is dus een extra lesmoment. Volg je naast de talentenklas nog een andere groepsles bij Kaliber? Dan berekenen we een korting.

Het doel van de talentenklas is het ontwikkelen van je persoonlijke talenten. We werken in een selecte groep omdat individuele ontwikkeling centraal staat. Gedurende het schooljaar krijg je 30 lessen van twee uur per week.

Lesinhoud: dit ga je doen!

1) Persoonlijke ontwikkeling
Je werkt aan je individuele kwaliteiten op het gebied van theater en werkt aan verschillende disciplines binnen het vak theater. Denk hierbij aan improvisatie, teksttoneel, groot spel, ingeleefd spel, camera acteren en theatermaken.

2) Eindvoorstellingen
Je werkt aan een grote eindvoorstelling met alle andere talentenklassen in het Wilminktheater in Enschede en een eigen eindvoorstelling in Hof88 Almelo.

3) Workshops & masterclass
In deze masterclass die wordt gegeven door een expert op dit gebied leer je meer over acteren of een ander aspect uit het vak.

4) Auditietraining & doorgeven van audities
Je krijgt in de les ook minimaal 1 keer per jaar een auditietraining. Daarnaast is Kaliber op de hoogte van verschillende audities en geeft deze door aan de talentenklas. Je mag dan zelf bepalen of je daaraan meedoet of niet.

5) Castingfoto’s & inschrijven castingbureaus
Er worden gedurende het schooljaar een keer foto’s gemaakt die geschikt zijn om op te sturen voor audities en om je in te schrijven bij castingbureaus. De leerlingen krijgen een lijst met verschillende bureaus waar ze zichzelf in zouden kunnen schrijven.

Auditie

De audities voor het jaar 2022/2023 zijn inmiddels geweest.