Talentenklas Musical

Voor wie niets liever wil dan op dat podium stralen.

De talentenklas is voor leerlingen die meer verdieping willen in de disciplines zingen, acteren en dansen. Om mee te doen hoef je geen lessen te volgen bij Kaliber Kunstenschool, iedereen tussen de 10 en 18 jaar kan zich aanmelden! Wel moet je auditie doen.

Deze klas zal wekelijks bij elkaar komen. Dit is dus een extra lesmoment. Volg je naast de talentenklas nog een andere groepsles bij Kaliber? Dan berekenen we een korting.

Het doel van de talentenklas is het ontwikkelen van je persoonlijke talenten. We werken in een selecte groep omdat individuele ontwikkeling centraal staat. Gedurende het schooljaar krijg je 30 lessen van twee uur per week.

Lesinhoud

1) Persoonlijke ontwikkeling
Je werkt aan je individuele kwaliteiten op het gebied van zingen, dansen en acteren.

2) Eindvoorstellingen
Je werkt aan een grote eindvoorstelling met alle andere talentenklassen in het Wilminktheater in Enschede en een eigen eindvoorstelling in Hof88 Almelo.

3) Workshops & mastersclass
In deze masterclass leer je meer over zang, dans of acteren en wordt gegeven door een expert op dit gebied.

4) Privé zangles
Je werkt in de les aan je eigen nummer en aan je eigen zangtechnieken.

5) Basis muziektheorie
Er wordt ook gewerkt aan de basis van muziektheorie.

6) Zingen & acteren
Het combineren van zingen en acteren is ook een belangrijk onderdeel van de les. Je presenteert in de klas je eigen nummer en werkt aan de presentatie daarvan.

7) Auditietraining & doorgeven van audities
Je krijgt in de les ook minimaal 1 keer per jaar een auditietraining. Daarnaast is Kaliber op de hoogte van verschillende audities en geeft deze door aan de talentenklas. Je mag dan zelf bepalen of je daaraan meedoet of niet.

8) Scèneverdieping
Er wordt in deze lessen vooral gewerkt aan scènes en aan spelverdieping.

9) Castingfoto’s & inschrijven castingbureaus
Er worden gedurende het schooljaar een keer foto’s gemaakt die geschikt zijn om op te sturen voor audities en om je in te schrijven bij castingbureau’s. De leerlingen krijgen een lijst met bureau’s waar ze zichzelf in zouden kunnen schrijven.

10) Speelvloer
Tijdens Speelvloer werk je gedurende een langere periode aan liedjes en scènes uit een bepaalde musical.

Auditie en tussentijdse toetsing

De audities voor het jaar 2022/2023 zijn inmiddels geweest.