Talentprogramma Musical

Voor wie niets liever wil dan op dat podium stralen.

De talentenklas is voor leerlingen die meer verdieping willen in de disciplines zingen, acteren en dansen. Om deel te nemen aan de Talenklas Musical moet je tussen de 10 en 18 jaar zijn en moet je auditie doen. Om mee te doen hoef je geen lessen te volgen bij Kaliber Kunstenschool, iedereen kan meedoen! Deze klas zal wekelijks bijeen komen, wat geldt als een extra les moment als je al lessen volgt. Wanneer leerlingen van Kaliber Kunstenschool een groepsles afnemen naast de Talentklas, zal er een korting berekend worden over een van deze klassen.

Het doel van de talentenklas is het ontwikkelen van je persoonlijke talenten. We werken in een selecte groep omdat individuele ontwikkeling centraal staat. Gedurende het schooljaar krijg je 30 lessen van twee uur per week. De Talentenklas vind plaats op de dinsdagen van 19:00 – 21:00.

Meld je hier aan

Lesinhoud

• Persoonlijke ontwikkeling. Je werkt aan je individuele kwaliteiten op het gebied van zingen, dansen en acteren.
  • Eindvoorstelling in Theaterhotel Almelo. Meewerken aan een voorstelling met alle talentenklassen in Theaterhotel Almelo.
  • Workshops en/of masterclass. Deze Masterclasses worden gegeven door mensen die recent in een Musicalproductie hebben gespeeld of op dit moment aan het spelen zijn. Zo komt er binnenkort iemand een Masterclass geven die op dit moment in Mamma Mia speelt.
  • Privé Zangles. Je werkt in de les aan je eigen nummer. Je werkt aan je eigen zangtechnieken.
  • Basis Muziektheorie. Er wordt ook gewerkt aan de basis van Muziektheorie (Solfege/Muzikaal gehoor).
  • Zingen en Acteren. Het combineren van zingen en acteren is ook een belangrijk onderdeel van de les. Je presenteert in de klas je eigen nummer en werkt aan de presentatie daarvan.
  • Auditietraining/Het doorgeven van audities. Je krijgt in de les ook minimaal 1 keer per jaar een auditietraining. Daarnaast is Kaliber op de hoogte van verschillende audities en geeft deze door aan de talentenklas. Je mag dan zelf bepalen of je daaraan meedoet of niet.
  • Scene verdieping. Er wordt in deze lessen vooral gewerkt aan scenes en aan spelverdieping.
  • Castingfoto’s/inschrijven castingbureau’s. Er worden gedurende het schooljaar een keer foto’s gemaakt die geschikt zijn om op te sturen voor audities en om je in te schrijven bij castingbureau’s. De leerlingen zullen na het maken van de foto’s een lijst krijgen met bureau’s waar ze zichzelf in zouden kunnen schrijven.
  •    Speelvloer. Ook een belangrijk onderdeel is ‘Speelvloer’. Je werkt dan een bepaalde periode aan liedjes en scenes uit een bepaalde musical.

De volgende audities voor de talentenklas vinden plaats in juni 2020. Wil je eerder instromen? Informeer dan naar de mogelijkheden via info@kaliberkunstenschool.nl of 088-4868700.