The voice of Books

In The voice of books ga je aan de slag met de geluiden die je leest. Vanaf de middelbare school tijd merk je dat leerlingen steeds minder lezen. We zijn steeds meer beeld-georiƫnteerd en vergeten soms hoeveel informatie er in een boek staat. Je leest er letterlijk overheen. The voice of books is een project van 3 lessen. In de eerste les ga je zelf aan de slag met bijvoorbeeld boeken uit de boekenlijst. Leerlingen kiezen een boek en gaan deep-readen; leerlingen kiezen een scene uit het boek. In de 2e les komt een Foley Artist om met de leerlingen hun scene kleur te geven door met geluiden te experimenteren. De derde les bestaat uit het presenteren van het geluid van je boek. Dit kan in de eigen school maar ook in overleg op een andere locatie (bijvoorbeeld een bibliotheek).

Doelgroep: Alle niveaus mits leeslijst

Kerndoelen: 48, 49, 50, 51, 52

Duur: 3 lessen op verschillende momenten , 1 voorbereidende les door eigen leerkracht

Tarief: Op aanvraag