Music event: THE GATHERING!

14 Oktober: THE GATHERING

Music Event

Met muzikale workshops en masterclasses van bekende ensembles

Op zaterdag 14 oktober van 10.00 tot 17.00 uur vindt er in het Muziekkwartier in Enschede een groot ensemble, orkest en band event plaats. Met deze dag willen we zoveel mogelijk mensen (jong/oud)  stimuleren om in een band of ensemble te gaan spelen. Want samen is alles veeel leuker! Heb jij al les, maar speel je nog niet in een ensemble, orkest of band, of bespeel je een instrument en lijkt het je leuk om dit ook samen met anderen te doen, kom dan en doe mee! Deelname is gratis en iedereen is welkom, ongeacht leeftijd, instrument of niveau! Kijk hier voor het dagprogramma.

Workshops & Masterclasses

Tijdens THE GATHERING presenteren de Kaliber ensembles zich en kun je je informeren. Er worden workshops gegeven door het Nederlands Blazers Ensemble, Broken Brass Ensemble en popband The Cool Quest. Ook treden de workshopleiders op en kun je de generale repetitie (gratis) of  het avondconcert van het Nederlands Blazers Ensemble in de Grote Kerk (met korting) bijwonen.

Programma & aanmelden

Er zijn twee workshoprondes. Per ronde kun je kiezen voor een workshop of masterclass van het Nederlands Blazers Ensemble, Broken Brass Ensemble of The Cool Quest.In de workshops staat vooral het plezier van het samenspelen voorop. De workshops zijn laagdrempelig en je kunt altijd meedoen, ongeacht je niveau. Wil je zeker zijn van een plekje in de workshops meld je dan hier aan.

Voor kinderen t/m 12 jaar met minder dan 2 jaar leservaring is er een speciale kidsworkshop. Hier maak je op speelse wijze kennis met het samenspelen. 

De masterclasses van het Nederlands Blazers Ensemble of bandcoachingssessies van The Cool Quest zijn bedoeld voor bestaande ensembles of bands van Kaliber. Hiervoor schrijf je je met je ensemble of band van te voren in en geef je in een korte motivatie aan waarom en waarop jullie gecoacht willen worden. Meld je hier aan.

Alle workshops en masterclasses zijn openbaar, ook als je wilt luisteren ben je van harte welkom!

Tussendoor kun je genieten van korte optredens van de Kaliber ensembles en de workshopleiders. Aan het einde van de dag is er een optreden van The Cool Quest in het Atak café of kun je de generale repetitie van Het Nederlands Blazers Ensemble bijwonen. En als klapper bieden we je het avondconcert van het NBE met korting aan! Meer informatie hierover volgt na aanmelding.

Kom en laat je zien en horen bij THE GATHERING!