Twents Zilver

Wist je dat kunst je blijer maakt? Het zorgt voor meer sociaal contact en het vergroot je gevoel van eigenwaarde. Creatief bezig zijn geeft het welzijn van ouderen vaak een enorme boost. Met dat idee is Twents Zilver opgezet. Wij gaan graag met je aan de slag!

Actief in Almelo, Enschede en Oldenzaal. Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wij gaan uit van ieders positieve gezondheid. Wat kan er allemaal wél? Het is heel gezond om op latere leeftijd nog nieuwe dingen te leren. Het wakkert de nieuwsgierigheid aan en onderweg ontmoet je nieuwe mensen.

Samen het leven mooier kleuren

Bij Twents Zilver Thuis krijgen ouderen begeleiding bij hun creatieve proces door Zilvercoaches. Dit zijn kunstdocenten, die opgeleid zijn om met ouderen te werken. Samen ga je in drie tot vijf sessies aan de slag om iets moois te maken. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld een levenslied of een schilderij. Jouw interesse staat voorop!

Meld je aan en maak kennis met een Zilvercoach

Op dit moment zijn er zo’n 10 zilvercoaches actief in Almelo, Oldenzaal en Enschede. Wil je een Zilvercoach op bezoek? Of ken je iemand die dit graag zou willen? Het is gratis en geheel vrijblijvend. Neem direct contact op via info@twentszilver.nl of 088 – 4868700. Wij zorgen ervoor dat je een Zilvercoach krijgt die bij je past.

Gezelligheid bij creatieve cursussen

Bij Twents Zilver Uit doe je mee aan groepsactiviteiten: kunstzinnige, filosofische activiteiten of activiteiten waar beweging centraal staat. Je ontmoet er gelijkgestemden en leert nieuwe dingen.

De Kunstbrouwerij

Schilderen, tekenen of andere beeldende kunstvormen ontdekken.
In Enschede en Oldenzaal.

info & aanmelden

Kunstbrouwerij Twents Zilver

Kunstclub Zin-spinsels

Kijken naar en praten over kunst, onder begeleiding van een expert.
In Enschede en Oldenzaal.

info & aanmelden

Kunstclub Twents Zilver

Stoelyoga Dans (nieuw!)

Meer innerlijke rust en fitheid, met bewegingen op en rondom de stoel.
In Almelo en Oldenzaal.

info & aanmelden

Blijf op de hoogte

Twents Zilver is volop in ontwikkeling! Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Wij zijn de Zilvercoaches!

We zijn een groep kunstenaars, vaktherapeuten en andere gezellige creatieve leu uit de regio. Wij zijn op zoek naar ouderen die wel een lichtpuntje kunnen gebruiken. We komen – op verzoek – graag bij mensen thuis om samen te praten maar ook om samen iets kunstzinnigs te maken. Iets wat een blije of verdrietige periode vorm geeft of wat echt past bij je leven. Gewoon om het leven wat mooier te kleuren en om samen te onderzoeken wat er nog wél kan!

En mocht het zo zijn dat u nog graag uw talent wil ontwikkelen, of u zou nog heel graag een iets willen uitproberen, of wellicht een oude hobby voortzetten naar uw eigen mogelijkheden… dat kan bij Twents Zilver. Want wij houden van zoeken naar mogelijkheden en zijn niet voor één gat te vangen. Wij zoeken of aansluiting bij bestaande initiatieven of organiseren vanuit het project nieuwe activiteiten.

In de media

Magazine met verhalen van deelnemers en Zilvercoaches
Twents Zilver in Beteroud
Blog van Sanna van Elst, Zilvercoach bij Twents Zilver

 

 

 

 

Twents Zilver wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Almelo, Gemeente Oldenzaal, Gemeente Enschede, Avedan, Impuls, Zorgfederatie Oldenzaal, Zorggroep Sint Maarten, De Posten, Stichting RCOAK, Fonds voor Cultuurparticipatie, Oranje Fonds, Rabobank, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds Sluyterman van Loo, Stichting Het R.C. Maagdenhuis en het VSBfonds