fbpx

Twents Zilver

Bij Twents Zilver gaan wij uit van ieders positieve gezondheid. Wat kan er allemaal wél! Belangrijk in het positief ouder worden is dat je nog of weer een doel hebt, dat je nieuwsgierig bent en blijft en de voor jezelf mogelijkheid creëert om iets nieuws te leren. Iets is waarvoor je graag je bed uitkomt, waar je hart van gaat kloppen. De ontmoeting met anderen, gelijkgestemden is daarin belangrijk. Anderen verbreden je horizon en laten je voelen dat je ertoe doet. Dit alles kan in het groot, maar ook heel klein. Het kan uit en het kan ook thuis.

Samen het leven een beetje mooier kleuren!
Bij Twents Zilver bouwen wij graag met u aan de toekomst. Wij zetten ons kunsttalent in om u te inspireren ook kunstzinnig aan de slag te gaan. Alles voor meer leefplezier. Binnen het project ‘Twents Zilver’ bieden we verschillende activiteiten om als oudere weer kunstzinnig aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door een Zilvercoach die bij u thuis komt om samen een creatief project te starten, een gezellige middag in het Kwiekcafé of een Open Atelier.

Wij zijn de Zilvercoaches– een groep kunstenaars, vaktherapeuten en andere gezellige creatieve leu uit de regio. Wij zijn op zoek naar ouderen in de regio Oldenzaal en Enschede, die wel een lichtpuntje kunnen gebruiken. We komen – op verzoek – graag bij mensen thuis om samen te praten maar ook om samen iets kunstzinnigs te maken. Iets wat een blije of verdrietige periode vorm geeft of wat echt past bij je leven. Gewoon om het leven wat mooier te kleuren en om samen te onderzoeken wat er nog wél kan!

En mocht het zo zijn dat u nog graag uw talent wil ontwikkelen, of u zou nog heel graag een iets willen uitproberen, of wellicht een oude hobby voortzetten naar uw eigen mogelijkheden… dat kan bij Twents Zilver. Want wij houden van zoeken naar mogelijkheden en zijn niet voor één gat te vangen. Wij zoeken of aansluiting bij bestaande initiatieven of organiseren vanuit het project nieuwe activiteiten.

Bekijk hier ons online magazine!

Lees hier het artikel van Beteroud over Twents Zilver!

Krijgt u al een Zilvercoach op bezoek?

Inmiddels zijn wij met zo’n 30 Zilvercoaches actief in de regio. Dus schakel ons in!
Neem nu contact op met projectleider Elske Bouma via info@twentszilver.nl of 06 23523831.

Lees hier de blog van Sanna van Elst, Zilvercoach bij Twents Zilver!

Projecten in Oldenzaal in Enschede

Er gebeurt heel veel bij Twents Zilver! Wat dacht u bijvoorbeeld van De Kunstbrouwerij, een echte mannen-tafel of een filosofie-café? Klik hieronder op de stad van uw keuze voor het programma bij u in de buurt.

Oldenzaal
Enschede

 

 

 

Twents Zilver wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Oldenzaal, Gemeente Enschede, Impuls, Zorgfederatie Oldenzaal, Zorggroep Sint Maarten, De Posten, Stichting RCOAK, Fonds voor Cultuurparticipatie, Oranje Fonds, Rabobank, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds Sluyterman van Loo, Stichting Het R.C. Maagdenhuis en het VSBfonds. Momenteel vindt Twents Zilver alleen plaats in Oldenzaal en Enschede, maar het is onze wens om Twents Zilver mogelijk te maken in heel Twente!