Vacature: Docent hiphop/streetdance (freelance)

Zet jij samen met ons het onderdeel hiphop/streetdance weer op de kaart binnen de regio Twente?

Een van de goede voornemens van Kaliber Kunstenschool voor het nieuwe jaar is om hiphop, streetdance en breakdance in 2021 voor een breder publiek toegankelijk te maken. Deze dansvormen zijn vooral bij jongeren in trek. Wij willen ervoor zorgen dat we deze in toenemende mate aan deze doelgroep kunnen aanbieden. Daarom zijn we binnen ons team Vrije Tijd op zoek naar een dansdocent (freelance) die samen met ons dit dansonderdeel laat groeien.

Daarom zijn we binnen ons team Vrije Tijd op zoek naar een dansdocent (freelance) die samen met ons dit onderdeel laat groeien.

De lessen worden in eerste instantie gegeven in Enschede. Bij uitbreiding van het aantal leerlingen kunnen de lessen ook in Almelo of Oldenzaal plaatsvinden.

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen ons team?

Je werkt in een team van 7 dansdocenten. Heb je vragen of ben je benieuwd hoe zij  bepaalde zaken oppakken, dan kun je dus bij deze collega’s terecht. Als docent heb je de vrijheid om zelf vorm te geven aan de inhoud van de lessen. Je hebt oog voor talent en geeft vorm aan de leerlijn vanaf de eerste kennismaking tot aan de eventuele doorstroom naar een talentenklas. Binnen de sectie Dans wordt samengewerkt bij onder meer het organiseren van voorstellingen. Je denkt mee over nieuw aanbod en marktontwikkelingsplannen.

Behalve het voorbereiden en geven van de lessen, ben je in deze rol verder verantwoordelijk voor:

  • Het regisseren van eindvoorstellingen en presentaties
  • Begeleiden van de leerlingen tijdens de eindvoorstellingen en presentaties
  • Aanspreekpunt zijn voor de ouders van de cursisten.

Wij zijn wij?

Kaliber Kunstenschool is de grootste organisatie voor cultuureducatie in Twente. We ervaren dagelijks dat muziek, dans, beeldende kunst en theater mensen plezier, groei en trots brengt en mensen met elkaar verbindt. We zijn ervan overtuigd dat daarmee onze samenleving iedere dag weer mooier wordt. Wij ontwikkelen aantrekkelijke professionele educatieve programma’s en bieden vele activiteiten, lessen en workshops aan particulieren, scholen, het bedrijfsleven, welzijnsorganisaties en andere organisaties. Dit doen we binnen drie programmalijnen: het onderwijs, vrije tijd en het sociaal domein.

Wat verwachten we van jou?

Wat wij belangrijk vinden? Dat je de kwaliteiten hebt om de talenten van onze cursisten naar boven te brengen, zowel tijdens de lessen als op het podium. Als ervaren dansdocent weet je de kinderen van deze leeftijd te inspireren en aan te sporen hun vaardigheden op dansgebied verder te ontwikkelen. Het regisseren van voorstellingsdagen en eindvoorstellingen zit in je vingers en je wordt blij van het werken met deze doelgroep. En wat we nog meer van onze nieuwe dansdocent verwachten:

  • een afgeronde dansopleiding op mbo- of hbo-niveau
  • ervaring met het geven van danslessen aan kinderen en jongeren
  • de beschikking over een VOG met screeningsprofiel onderwijs of de bereidheid om deze aan te vragen

Je bent aantoonbaar zelfstandig ondernemer en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Wat bieden wij?

Je komt te werken bij een organisatie die zich ook in deze corona-tijd van haar creatiefste kant laat zien.  Tot nu toe hebben we het grootste gedeelte van onze cursussen en lessen online door kunnen laten gaan. Zodat onze leerlingen niets hoeven te missen en onze docenten verder kunnen met wat ze het liefste doen: hun passie voor creatieve vakken overbrengen. Dat lukt ons met de inzet van onze loyale medewerkers en zzp-ers die allemaal hun best doen om het voor onze cursisten en leerlingen zo uitdagend mogelijk te houden. We proberen ze daar dan ook zo goed mogelijk in  te faciliteren, ook als de situatie zoals nu om andere maatregelen vraagt.
Deze vacature vullen wij in met een docent die zelfstandig ondernemer is en ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Interessante lessen en cursussen in een actieve en inspirerende omgeving
  • Een aantrekkelijke vergoeding per lesuur inclusief vergoeding voor voorbereidingstijd
  • Een tegemoetkoming in de reiskosten

Bij Kaliber werk je samen met creatieve en ondernemende collega’s

Geïnteresseerd?

Reageren op deze vacature kan tot en met 21 januari 2021 via sollicitaties@kaliberkunstenschool.nl. onder vermelding van Docent hiphop/streetdance. Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Pieter Jaap Idema, teamleider Vrije Tijd (06 23913828). Heb je vragen over de procedure? Dan kun je terecht bij Annette Brugman ( 0655772206 of sollicitaties@Kaliberkunstenschool.nl).