Vacature: docent Musical (freelance)

Kaliber Kunstenschool is de grootste organisatie voor cultuureducatie in Twente. We ervaren dagelijks dat muziek, dans, beeldende kunst en theater mensen plezier, groei en trots brengt en mensen met elkaar verbindt. We zijn ervan overtuigd dat daarmee onze samenleving iedere dag weer mooier wordt. Wij ontwikkelen aantrekkelijke professionele educatieve programma’s en bieden vele activiteiten, lessen en workshops aan particulieren, scholen, het bedrijfsleven, welzijnsorganisaties en andere organisaties. Dit doen we binnen drie programmalijnen: het onderwijs, vrije tijd en het sociaal domein.

De uitdaging:

Musical Docent (freelance)

Wil jij onze talenten de kneepjes van het musicalvak bijbrengen en meewerken aan een onvergetelijke eindvoorstelling?

Binnen ons team Theaterdocenten zijn wij op zoek naar een ervaren Musical Docent (3,5 tot 5 lesuren per week op dinsdag). Ben jij vanaf eind september beschikbaar om de kinderen het eerste deel van het jaar de kneepjes van het musicalvak te leren en het tweede deel van het jaar met ze naar een eindmusical  toe te werken?

De lessen worden gegeven op onze leslocatie in Almelo en zijn:
– Musicalklas kinderen 2 (9 t/m 12 jaar)
– Talentenklas Musical (vanaf 9 jaar)

Bij de musicalklassen kan iedereen instromen, voor de Talentenklas Musical moet eerst auditie gedaan worden. De talentenklas is een verdieping op de reguliere musicallessen. Als docent bied je deze cursisten ook verschillende masterclasses aan zodat ze alles te weten kunnen komen over het vak.

Bij voldoende aanmeldingen kan de Talentenklas kinderen 1 (6 t/m 9 jaar) ook in september van start gaan. Dat betekent een eventuele uitbreiding van de uren naar 5 lesuren per week. Ook is het mogelijk dat deze opdracht uitgebreid wordt met theater- en musicalprojecten op basisscholen en middelbare scholen.


Wat zijn jouw werkzaamheden binnen ons team?

  • Je werkt in een team van vijf theaterdocenten. Heb je vragen of ben je benieuwd hoe zij  bepaalde zaken oppakken, dan kun je dus bij deze collega’s terecht.


Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

  • Het regisseren van eindvoorstellingen en presentaties
  • Begeleiden van de leerlingen tijdens de eindvoorstellingen en presentaties
  • Aanspreekpunt zijn voor de ouders van de cursisten.

 

Wat verwachten we van jou?

Wat wij belangrijk vinden? Dat je de kwaliteiten hebt om de talenten van onze cursisten naar boven te brengen, zowel tijdens de lessen als op het podium. Als ervaren Musical docent weet je de kinderen van deze leeftijd te inspireren en aan te sporen hun vaardigheden op theatergebied verder te ontwikkelen. Het regisseren van voorstellingsdagen en eindvoorstellingen zit in je vingers en je wordt er blij van om met deze doelgroep te werken. En wat we nog meer van onze nieuwe musical docent verwachten:

  • een afgeronde hbo kunstvakopleiding in de richting Musical
  • ervaring met het geven van musicallessen aan kinderen en jongeren
  • de beschikking over een VOG met screeningsprofiel onderwijs of de bereidheid om deze aan te vragen


Wat bieden wij?

Je komt te werken bij een organisatie die zich ook in deze corona-tijd van haar creatiefste kant laat zien.  Tot nu toe hebben we het grootste gedeelte van onze cursussen en lessen online door kunnen laten gaan. Zodat onze leerlingen niets hoeven te missen en onze docenten verder kunnen met wat ze het liefste doen: hun passie voor creatieve vakken overbrengen. Dat lukt ons met de inzet van onze loyale medewerkers en zzp-ers die allemaal hun best doen om het voor onze cursisten en leerlingen zo uitdagend mogelijk te houden. We proberen ze daar dan ook zo goed mogelijk in  te faciliteren, ook als de situatie zoals nu om andere maatregelen vraagt. Uiteraard hopen we na september weer net als anders les te kunnen geven op onze locaties. En dat deze freelance opdracht voor bepaalde tijd kan blijven voortduren en dat we zelfs voor uitbreiding kunnen zorgen. Daar gaan we voor!


Geïnteresseerd?

Reageren op deze vacature kan tot en met 18 mei 2020 via sollicitaties@kaliberkunstenschool.nl. onder vermelding van Musical Docent. Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Renée Buys, coördinator Theaterafdeling (06 15022211). Heb je vragen over de procedure? Dan kun je terecht bij Annette Brugman ( 0655772206 of sollicitaties@Kaliberkunstenschool.nl).