fbpx

Vacature: Financieel controller (32-36 uur, Enschede)

Ben jij een kei in het opstellen van betrouwbare rapportages en kennen begrotingen en jaarrekeningen geen geheimen voor jou?

Kaliber Kunstenschool is samen met het Wilminktheater, een van onze partners in het Nationaal Muziekkwartier, op zoek naar een ervaren financial controller.

Jouw functie
Voor beide organisaties bewaar jij het overzicht van de financiële administratie. Je weet exact hoe je een jaarrekening moet opleveren en bent sterk in het opstellen van financiële rapportages. Je kunt goed onderbouwde en helder geformuleerde adviezen geven aan de directie en het management. Als controller ben jij ook voor andere afdelingen het financiële aanspreekpunt. Er wordt vaak een beroep op je gedaan om mee te denken in het optimaliseren van financiële processen. Ook ben je gesprekspartner en aanspreekpunt bij de accountantscontroles. Dat betekent dus veel verantwoordelijkheid en een baan waarin verwacht wordt dat je duidelijk en transparant communiceert.

In het kort jouw werkzaamheden voor beide organisaties:

 • Opstellen van de maandelijkse managementrapportages
 • Adviseren met betrekking tot het financiële proces
 • Zorgen voor een adequate boekhouding (Navision/Afas) en verdere optimalisatie van de AO/IC processen (Power BI)
 • Verzamelen en analyseren van gegevens ten behoeve van KPI’s
 • Het verder ontwikkelen van de financiële en operationele controlling
 • Optreden als financieel sparring partner
 • Ondersteuning bij de verwerking van de salarisadministratie

Heb je kennis van Navision financieel of AFAS financieel? Dan kan applicatiebeheer onderdeel zijn van de werkzaamheden.

Jouw team
In dit geval zijn er twee teams waar je onderdeel van uitmaakt. Bij Kaliber Kunstenschool bestaat het Team Informatievoorziening uit een MT controller, een business controller en twee administratief medewerkers. Je rapporteert aan de MT Controller en werkt nauw samen met de business controller. Je vervangt de huidige financieel controller.

Bij het Wilminktheater kom je terecht in een team waar twee financieel administrateurs samen met een interim controller momenteel verantwoordelijk zijn voor de financiële administratie. Je gaat de werkzaamheden van de interim controller overnemen.

Samen met je team(s) ben je verantwoordelijk voor het sturen, bewaken en rapporteren van de financiële gezondheid van elke organisatie.

Wat wordt er van jou verwacht?

Door jouw kennis en ervaring lever je een belangrijke bijdrage aan het beheren en verder professionaliseren van de financiële omgeving van beide organisaties. Daarbij is een proactieve en open houding, een analytische blik en een collegiale opstelling voorwaarde om een goede samenwerking met jou aan te gaan.

Wat vragen we jou?
We verwachten dat je heldere afspraken maakt, realistische planningen oplevert en specialist bent op financieel-economisch gebied. Je bent stressbestendig en kunt creatief omgaan met onverwachte situaties.

Wat we verder van je vragen:

 • een afgeronde financiële opleiding op hbo-niveau
 • kennis van en aantoonbare ervaring met de vermelde werkzaamheden
 • kennis van AFAS, Navision en/of Power BI kan in je voordeel werken

Welkom bij Kaliber Kunstenschool
Kaliber Kunstenschool is de grootste organisatie voor cultuureducatie in Twente. We ervaren dagelijks dat muziek, dans, beeldende kunst en theater mensen plezier, groei en trots brengt en mensen met elkaar verbindt. We zijn ervan overtuigd dat daarmee onze samenleving iedere dag weer mooier wordt. Wij ontwikkelen aantrekkelijke professionele educatieve programma’s en bieden vele activiteiten, lessen en workshops aan particulieren, scholen, het bedrijfsleven, welzijnsorganisaties en andere organisaties. Dit doen we binnen drie programmalijnen:

 • cultuureducatie binnen het onderwijs
 • cultuureducatie in de vrije tijd
 • cultuureducatie binnen het sociaal domein

Welkom bij het Wilmink theater
Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede is de grootste aanbieder van theatervoorstellingen en concerten in Oost-Nederland. Het veelzijdige theater- en muziekaanbod in het Wilminktheater, de toonaangevende concerten in het Muziekcentrum en de sfeervolle voorstellingen en concerten in de Grote Kerk en De Kleine Willem, bepalen ons culturele gezicht. In het hart van de gezellige Enschedese binnenstad kan het publiek genieten van een zeer veelzijdig cultureel aanbod: musicals, cabaret, dans, toneel, jeugdtheater, wereldmuziek, opera, internationale orkesten, kamermuziek, popmuziek enz. Alle genres zijn te zien, dus er is voor ieder wat wils. Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede is onderdeel van het Muziekkwartier. Dit is de cultuurwijk van Enschede waarbinnen culturele partners samenwerken: ArtEZ Conservatorium, het Orkest van het Oosten, Kaliber Kunstenschool, de Nederlandse Reisopera en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

Wat bieden wij?

Wij durven voluit te zeggen dat we een inspirerende, stimulerende en uitdagende werkomgeving bieden waar positief ingestelde mensen goed tot hun recht komen. Onze medewerkers zijn betrokken en enthousiast en we bieden ruimte om inhoudelijk en commercieel mee te bouwen aan de resultaat- en vraaggerichte ontwikkeling van onze organisaties.

We bieden een jaarcontract en een salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao Kunsteducatie (schaal 10), met een maximum van bruto € 4.500,- per maand (op fulltime basis/36 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast bieden wij onder meer:

– een pensioenregeling volgens PFZW

– eindejaarsuitkering volgens de cao KE (momenteel 5% van het bruto jaarloon)

– de intentie tot een langdurige samenwerking

Geïnteresseerd?

Mail jouw cv met motivatiebrief uiterlijk 19 juni 2022 naar sollicitaties@kaliberkunstenschool.nl. Voor vragen over de functie of de procedure kun je contact opnemen met Annette Brugman, HR Manager (06-55772206).

Noteer alvast:
De 1e gesprekken vinden plaats op dinsdag 21 juni tussen 14.00 en 20.00 uur.
De 2e gesprekken vinden plaats op dinsdag 28 juni tussen 13.00 en 17.00 uur

De locatie van de gesprekken is Kaliber Kunstenschool/Wilminktheater in Enschede.

Je krijgt binnen 3 weken reactie van ons.