Vacature: marketing- en communicatiemedewerker

Kaliber Kunstenschool zoekt een creatieve marketing- en communicatiemedewerker voor 16 uur per week (Almelo/Enschede/Oldenzaal)

Help jij mee onze projecten in het sociaal domein verder op de kaart te zetten?

Kun jij je helemaal inleven in onze doelgroepen en weet je daar op creatieve en aansprekende wijze de juiste marketing- en communicatie-acties voor te bedenken? Ben jij goed in het optimaliseren en actualiseren van websites en zie jij volop kansen om deze nog beter in te zetten?

Wij zoeken een creatieve marketing- en communicatiemedewerker die de doelgroepen van onze programmalijn Sociaal Domein doeltreffend weet te bereiken. Iemand die mee kan denken over toekomstige ontwikkelingen en met enthousiaste wervingsacties deelnemers weet te werven.

De functie en het team
Vanuit de marketing- en communicatie-afdeling van Kaliber Kunstenschool werk jij aan het verder uitbouwen van de merken Studio15, Kunstwerk en Twents Zilver. Jij bedenkt marketing- en communicatieacties gericht op het enthousiasmeren van jongeren en ouderen voor onze activiteiten, workshops en evenementen. Je past het algemeen geldend beleid toe en maakt dit op maat. Je plant de activiteiten in en voert de afgesproken acties uit.

Daarbij werk je samen met je collega’s die binnen Kaliber Kunstenschool verantwoordelijk zijn voor de marketing en communicatie voor onze programmalijnen Vrije Tijd en Onderwijs.

Onze projecten; Studio15, Kunstwerk en Twents Zilver

Als onderdeel van Kaliber Kunstenschool is Studio15 uitgegroeid tot een creatieve ontmoetingsplek voor jongeren. Hier kunnen zij zich onder professionele begeleiding van creatieve coaches en jongerenwerkers ontwikkelen op cultureel en artistiek gebied.

Kunstwerk is een project waarbij jongeren tussen de 18 en 27 jaar met een op participatie gerichte ontwikkelvraag via cultuur worden begeleid naar school en werk.

Binnen het project ‘Twents Zilver’ bieden we verschillende activiteiten aan ouderen die nog zelfstandig wonen aan om te motiveren dat zij weer kunstzinnig aan de slag gaan.

Wat wordt er van jou verwacht?

Door jouw positieve instelling, je creativiteit en je analytische blik weet je je goed in te leven in de belevingswereld van zowel jongeren (12 tot 30 jaar) als ouderen (60+). Je kunt deze goed vertalen naar de communicatie-uitingen en in het advies dat je uitbrengt over ons aanbod. Jouw inbreng hierin vinden wij van grote waarde. Je organiseert de inhoud van de content samen met de teams en weet dit goed te coördineren.

  • Je denkt mee in het marketingbeleid en stelt het communicatiebeleid binnen het sociaal domein op
  • Je bent verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van Studio 15, Kunstwerk, Twents Zilver en andere projecten binnen het Sociaal Domein.
  • Je optimaliseert en actualiseert de websites en socialmediakanalen
  • Je bedenkt, ontwerpt, schrijft en beheert de communicatie-uitingen (zoals (digitale) posters en banners)
  • Je maakt analyses, houdt communicatie-effecten bij en stemt vervolgacties hierop af
  • Je stuurt marketingstagiaires op mbo- en hbo-niveau aan

Wat vragen wij?

Met de bovengenoemde werkzaamheden heb jij ervaring. Daarnaast ben je iemand die goed kan organiseren en coördineren. Zo weet je bijvoorbeeld hoe je benodigde input van je collega’s op tijd binnen kunt halen. Wat we daarnaast graag zien:

  • Een afgeronde hbo-opleiding, richting communicatie en marketing
  • Uitstekende beheersing van Nederlandse taal in woord en geschrift.
  • Kennis van dtp en Adobe creative suite (InDesign, Illustrator en Photoshop)

Kun je daarnaast ook films editen? Dat zou helemaal fantastisch zijn!

Wat bieden wij?

Dit is jouw kans om samen te werken met enthousiaste en betrokken collega’s in een inspirerende organisatie in ontwikkeling. We bieden arbeidsvoorwaarden (conform cao KE) die passen bij deze functie en bij jouw opleidings- en ervaringsniveau. Salarisschaal 10 (€ 2884,- bij een 36-urige werkweek) is van toepassing, evenals een goede pensioenregeling en een eindejaarsuitkering.

Je start in de functie voor 16 uur per week. Bij verdere groei van de projecten binnen het Sociaal Domein is uitbreiding mogelijk.

Geïnteresseerd?

Reageren kan tot en met 23 januari 2022 via sollicitaties@kaliberkunstenschool.nl.
Voor vragen over de functie kun je terecht bij Encarnita Sánchez  (06-13765652) of over de procedure bij Annette Brugman (sollicitaties@kaliberkunstenschool.nl). Voor meer informatie check onze websites: www.kaliberkunstenschool.nl en www.studio15almelo.nl.