Vacature: Projectleider Sociaal Domein

20 – 24 uur, Twente

Ben jij die ondernemende projectleider Sociaal Domein die kansen weet om te zetten naar resultaten?

Heb jij ervaring met het inzetten van cultuur als middel? En weet jij een project daadkrachtig van idee tot uitvoering te brengen? Kaliber Kunstenschool zoekt een projectleider die in de culturele branche de weg weet en altijd op zoek is naar de beste middelen voor de doelgroepen binnen het sociaal domein.

Weet je daarnaast ook feilloos de weg als het gaat om het werven van fondsen en subsidies in onze branche? Of ben je bereid dit te leren? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Jouw werkzaamheden
Binnen Kaliber ben je als projectleider sociaal domein verantwoordelijk voor het kwalitatief en financieel optimaal functioneren van de projecten. Je denkt mee met de ontwikkeling van het beleid binnen het sociaal domein en werkt via een vastgesteld jaarplan. Aan het opstellen van dit jaarplan, lever jij zelf een grote bijdrage.

Omdat de inzet van cultuur in het sociaal domein relatief onontgonnen is, helpt het als je van pionieren houdt. Een belangrijk onderdeel van deze functie is dan ook het inventariseren van wat er zoal speelt, verbinden van initiatieven en het samenwerken met nieuwe en bestaande partners zowel in de culturele als de welzijns- en zorgsector. Je werkt veel samen met onze programmalijnen vrije tijd, onderwijs en zakelijk zodat je van elkaars expertise gebruik kunt maken.

Kort gezegd gaat het in deze functie om:

 • de opzet, planning en coördinatie van projecten
 • het zorgen voor een adequate, efficiënte en effectieve inzet van de docenten/kunstprofessionals
 • het ontwikkelen en onderhouden van projecten en producten met aandacht voor kwaliteit en aansluiting bij de actualiteit
 • het jaarplan opstellen van de programmalijn en die van het team, samen met collega projectleiders en de manager, waarbij kansen, innovatie, uitbreiding, kwaliteit en financiën centraal staan.
 • de ontwikkelingen in de sector volgen en verbinden met wat er speelt in het sociaal domein m.b.t. cultuur

Daarbij help je mee om Kaliber Kunstenschool verder zichtbaar te positioneren in het sociaal domein.

Wat verwachten we van  jou?
We verwachten dat je door je aantoonbare ervaring met het coördineren en leiden van projecten een belangrijke bijdrage kunt leveren aan de verdere ontwikkeling van onze programmalijn Sociaal Domein. Met jouw kennis van en gevoel voor de juiste inhoud in combinatie met je zakelijke aanpak weet je projecten optimaal neer te zetten en te realiseren. Je bent een verbinder en komt met goede argumenten en een onderbouwd plan om jouw ideeën tot uitvoering te brengen. Je weet op plezierige wijze contacten te leggen met je collega’s binnen en buiten je team. Zij ervaren jou als toegankelijk, gedreven en efficiënt.

Wat we verder van je vragen:

 • Afgeronde opleiding op hbo-niveau, richting projectmanagement, cultuur of cultuureducatie
 • Kennis van en ervaring in het sociaal domein
 • Cijfermatig en analytisch inzicht

Wie zijn wij?

Kaliber Kunstenschool is de grootste organisatie voor cultuureducatie in Twente. We ervaren dagelijks dat muziek, dans, beeldende kunst en theater mensen plezier, groei en trots brengt en mensen met elkaar verbindt. We zijn ervan overtuigd dat daarmee onze samenleving iedere dag weer mooier wordt. Wij ontwikkelen aantrekkelijke professionele educatieve programma’s en bieden vele activiteiten, lessen en workshops aan particulieren, scholen, het bedrijfsleven, welzijnsorganisaties en andere organisaties. Dit doen we binnen drie programmalijnen:

 • cultuureducatie binnen het onderwijs
 • cultuureducatie in de vrije tijd
 • cultuureducatie binnen het sociaal domein

Wat bieden wij?

Wij durven voluit te zeggen dat we een inspirerende, stimulerende en uitdagende werkomgeving bieden waar positief ingestelde mensen goed tot hun recht komen. We hebben een enthousiast managementteam, betrokken c ollega’s en ruimte om commercieel en inhoudelijk mee te bouwen aan de resultaat- en vraaggerichte ontwikkeling van onze organisatie.

We bieden een salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao Kunsteducatie (schaal 10), met een minimum van bruto € 2.855,- per maand en een maximum van bruto € 4.318,- per maand (op fulltime basis/36 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract.

Geïnteresseerd?

Mail jouw cv met motivatiebrief uiterlijk 23 januari 2022 naar sollicitaties@kaliberkunstenschool.nl. Voor vragen over de functie kun je terecht bij Encarnita Sànchez, manager Sociaal domein (06-13765652). Bij vragen over de procedure kun je contact opnemen met Annette Brugman, HR Manager (06-55772206