Vacature: Projectleider Sociaal Domein (16 uur, Twente)

We zoeken een ondernemende projectleider Sociaal Domein die kansen weet om te zetten naar resultaten.

Heb jij ruime ervaring met het inzetten van cultuur als middel? En weet jij een project daadkrachtig en zelfstandig van idee tot uitvoering te brengen? Kaliber Kunstenschool zoekt een projectleider die in de culturele branche de weg weet en altijd op zoek is naar de beste middelen voor de doelgroepen binnen het sociaal domein.

Jouw werkzaamheden
Binnen Kaliber ben je als projectleider Sociaal Domein verantwoordelijk voor het kwalitatief en het financieel optimaal functioneren van de projecten.

Zowel voor het programma als voor het budget van de projecten draag jij de verantwoordelijkheid en werk je met een vastgesteld jaarplan. Daarnaast denk je mee met de ontwikkeling van het beleid binnen het sociaal domein. Je speelt een grote rol in het project Kunstwerk en het platform Kunst en Welzijn.

Omdat de inzet van cultuur in het sociaal domein relatief onontgonnen is, is het belangrijk dat je van pionieren houdt. Een belangrijk onderdeel van deze functie is dan ook het inventariseren van wat er zoal speelt, verbinden van initiatieven en het samenwerken met nieuwe en bestaande partners zowel in de culturele als de welzijns- en zorgsector. Je werkt samen met onze teams vrije tijd, onderwijs en zakelijk zodat je van elkaars expertise gebruik kunt maken.

Kort gezegd gaat het in deze functie om:

 • de opzet, ontwikkeling, planning en coördinatie van het concept Kunstwerk in meerdere gemeenten.
 • het zorgen voor een adequate, efficiënte en effectieve inzet van de docenten/kunstprofessionals.
 • het jaarplan opstellen van de programmalijn en die van het team, samen met collega projectleiders en de manager, waarbij kansen, innovatie, uitbreiding, kwaliteit en financiën centraal staan.
 • Subsidies aanvragen en verantwoorden.
 • de ontwikkelingen in de sector volgen en verbinden met wat er speelt in het sociaal domein m.b.t. cultuur.

Daarbij help je mee om Kaliber Kunstenschool verder zichtbaar te positioneren in het sociaal domein.

De projecten

Kunstwerk
Het project Kunstwerk is een structureel aanbod van kunstworkshops in combinatie met coaching. Deze workshops hebben als doel jongeren tussen de 18 en 30 jaar oud te verbinden aan opleiding of werk. Deelnemers met een uitkering kunnen via een bewezen methodiek, met een getrainde kunstdocent, eigen doelen stellen en ontwikkelen.

Kunst en Welzijn
Binnen Kunst en Welzijn werken cultuur-, zorg-, en welzijnsorganisaties samen om door middel van gezamenlijke programmering bij te dragen aan de doelen van de stad, het welzijn en het welbevinden van haar inwoners. De inzet van cultuur als bijdrage aan positieve gezondheid!

Wat verwachten we van  jou?
We verwachten dat je door je aantoonbare ervaring met het coördineren en leiden van projecten een belangrijke bijdrage kunt leveren aan de verdere ontwikkeling van onze programmalijn Sociaal Domein. Met jouw kennis van en gevoel voor de juiste inhoud in combinatie met je zakelijke aanpak weet je projecten optimaal neer te zetten en te realiseren. Je bent een verbinder en komt met goede argumenten en een onderbouwd plan om jouw ideeën tot uitvoering te brengen. Je weet op plezierige wijze contacten te leggen met je collega’s binnen en buiten je team. Zij ervaren jou als toegankelijk, gedreven en efficiënt.

Wat we verder van je vragen:

 • afgeronde opleiding op hbo-niveau, richting projectmanagement, cultuur of cultuureducatie.
 • kennis van en ervaring in het sociaal domein.
 • cijfermatig en analytisch inzicht.

Wie zijn wij?
Kaliber Kunstenschool is de grootste organisatie voor cultuureducatie in Twente. We ervaren dagelijks dat muziek, dans, beeldende kunst en theater mensen plezier, groei en trots brengt en mensen met elkaar verbindt. We zijn ervan overtuigd dat daarmee onze samenleving iedere dag weer mooier wordt.

Wij ontwikkelen aantrekkelijke professionele educatieve programma’s en bieden vele activiteiten, lessen en workshops aan particulieren, scholen, het bedrijfsleven, welzijnsorganisaties en andere organisaties. Dit doen we binnen drie programmalijnen:

 • cultuureducatie binnen het onderwijs
 • cultuureducatie in de vrije tijd
 • cultuureducatie binnen het sociaal domein

Wat bieden wij?
Wij durven voluit te zeggen dat we een inspirerende, stimulerende en uitdagende werkomgeving bieden waar positief ingestelde mensen goed tot hun recht komen. We hebben een enthousiast managementteam, betrokken collega’s en ruimte om commercieel en inhoudelijk mee te bouwen aan de resultaat- en vraaggerichte ontwikkeling van onze organisatie.

We bieden een salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao Kunsteducatie (schaal 10), met een minimum van bruto € 2.956,- per maand en een maximum van bruto € 4.471,- per maand (op fulltime basis/36 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract.

Geïnteresseerd?
Mail jouw cv met motivatiebrief uiterlijk 6 december 2022 naar sollicitaties@kaliberkunstenschool.nl. Voor vragen over de functie kun je terecht bij Encarnita Sánchez, manager Sociaal domein (06-13765652). Bij vragen over de procedure en de voorwaarden kun je contact opnemen met Annette Brugman, HR Manager (06-55772206)

Je krijgt binnen 3 weken reactie van ons.