fbpx

Vacature: Projectleider Sociaal Domein (20 – 24 uur, Twente)

Ben jij die ondernemende projectleider Sociaal Domein die kansen weet om te zetten naar resultaten?

Heb jij ruime ervaring met het inzetten van cultuur als middel? En weet jij een project daadkrachtig en zelfstandig van idee tot uitvoering te brengen? Kaliber Kunstenschool zoekt een projectleider die in de culturele branche de weg weet en altijd op zoek is naar de beste middelen voor de doelgroepen binnen het sociaal domein. Het gaat specifiek om het project Twents Zilver.

Jouw werkzaamheden
Binnen Kaliber ben je als projectleider Twents Zilver verantwoordelijk voor het kwalitatief en het financieel optimaal functioneren van het project. Via ‘Twents Zilver’ bieden wij verschillende activiteiten aan ouderen om (weer) kunstzinnig aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door Zilvercoaches in te zetten die bij de doelgroep thuis komt om samen een creatief project te starten. Of door een gezellige middag te organiseren in ons Kunstcafé.

Zowel voor het programma als voor het budget van Twents Zilver draag jij de verantwoordelijkheid en werk je met een vastgesteld jaarplan. Daarnaast denk je mee met de ontwikkeling van het beleid binnen het sociaal domein.

Omdat de inzet van cultuur in het sociaal domein relatief onontgonnen is, is het belangrijk dat je van pionieren houdt. Een belangrijk onderdeel van deze functie is dan ook het inventariseren van wat er zoal speelt, verbinden van initiatieven en het samenwerken met nieuwe en bestaande partners zowel in de culturele als de welzijns- en zorgsector. Je werkt veel samen met onze teams vrije tijd, onderwijs en zakelijk zodat je van elkaars expertise gebruik kunt maken.

Kort gezegd gaat het in deze functie om:

 • de opzet, ontwikkeling, planning en coördinatie van het concept Twents Zilver in meerdere gemeenten
 • het zorgen voor een adequate, efficiënte en effectieve inzet van de docenten/kunstprofessionals
 • het jaarplan opstellen van de programmalijn en die van het team, samen met collega projectleiders en de manager, waarbij kansen, innovatie, uitbreiding, kwaliteit en financiën centraal staan.
 • Subsidies aanvragen en verantwoorden
 • de ontwikkelingen in de sector volgen en verbinden met wat er speelt in het sociaal domein m.b.t. cultuur

Daarbij help je mee om Kaliber Kunstenschool verder zichtbaar te positioneren in het sociaal domein.

Wat verwachten we van  jou?
We verwachten dat je door je aantoonbare ervaring met het coördineren en leiden van projecten een belangrijke bijdrage kunt leveren aan de verdere ontwikkeling van onze programmalijn Sociaal Domein. Met jouw kennis van en gevoel voor de juiste inhoud in combinatie met je zakelijke aanpak weet je projecten optimaal neer te zetten en te realiseren. Je bent een verbinder en komt met goede argumenten en een onderbouwd plan om jouw ideeën tot uitvoering te brengen. Je weet op plezierige wijze contacten te leggen met je collega’s binnen en buiten je team. Zij ervaren jou als toegankelijk, gedreven en efficiënt.

Wat we verder van je vragen:

 • Afgeronde opleiding op hbo-niveau, richting projectmanagement, cultuur of cultuureducatie
 • Kennis van en ervaring in het sociaal domein
 • Cijfermatig en analytisch inzicht

Wie zijn wij?
Kaliber Kunstenschool is de grootste organisatie voor cultuureducatie in Twente. We ervaren dagelijks dat muziek, dans, beeldende kunst en theater mensen plezier, groei en trots brengt en mensen met elkaar verbindt. We zijn ervan overtuigd dat daarmee onze samenleving iedere dag weer mooier wordt.

Wij ontwikkelen aantrekkelijke professionele educatieve programma’s en bieden vele activiteiten, lessen en workshops aan particulieren, scholen, het bedrijfsleven, welzijnsorganisaties en andere organisaties. Dit doen we binnen drie programmalijnen:

 • cultuureducatie binnen het onderwijs
 • cultuureducatie in de vrije tijd
 • cultuureducatie binnen het sociaal domein

Wat bieden wij?
Wij durven voluit te zeggen dat we een inspirerende, stimulerende en uitdagende werkomgeving bieden waar positief ingestelde mensen goed tot hun recht komen. We hebben een enthousiast managementteam, betrokken collega’s en ruimte om commercieel en inhoudelijk mee te bouwen aan de resultaat- en vraaggerichte ontwikkeling van onze organisatie.

We bieden een salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao Kunsteducatie (schaal 10), met een minimum van bruto € 2.855,- per maand en een maximum van bruto € 4.318,- per maand (op fulltime basis/36 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract.

Geïnteresseerd?
Mail jouw cv met motivatiebrief uiterlijk 31 mei 2022 naar sollicitaties@kaliberkunstenschool.nl. Voor vragen over de functie kun je terecht bij Encarnita Sànchez, manager Sociaal domein (06-13765652). Bij vragen over de procedure kun je contact opnemen met Annette Brugman, HR Manager (06-55772206