Vacature: Projectmanager IT

(16-20 uur, Enschede/Almelo)

Onze digitale omgeving is toe aan vernieuwing. Vandaar dat Kaliber Kunstenschool een Projectmanager IT zoekt voor een periode van tenminste zes maanden. Iemand die weet hoe een IT-project van A tot Z gepland hoort te worden en werkprocessen kan verbeteren met slimme IT-oplossingen.

Jouw functie
De eerste plannen om onze kantoorautomatisering te moderniseren liggen er. Daarnaast is een onderzoek naar een intranetomgeving afgerond. Nu zijn we toe aan de volgende fase waarin keuzes moeten worden gemaakt. Daarna gaat de implementatie van start. Met jouw kennis en ervaring kun je kritisch kijken naar alle wensen en eisen en weet je gebruikers mee te nemen en op te leiden. Je maakt een projectplan, houdt rekening met budgetten en tijdlijnen en bewaakt de invoering. Dit alles met oog voor de interne organisatie en in afstemming met alle betrokkenen.

Je bent het inhoudelijk aanspreekpunt voor alle ICT-zaken, zowel op het gebied van software als hardware. In deze functie krijg je alle ruimte om processen te verbeteren en onze ERP- en planningssystemen efficiënter in te richten.

De projecten waar jij jouw volle aandacht op gaat zetten, zijn onder meer:

  • De migratie van de kantoorautomatisering van on-premise naar cloud
  • Het opzetten van een intranetomgeving
  • Het adviseren rondom documentbeheer (ons “digitale archief”) en inrichting van online samenwerkingsomgeving

Je vervult hierbij de rol van meewerkend voorman. Door naast onze medewerkers(gebruikers) te gaan zitten, help je mee met inrichten en juist gebruiken van de (kantoor)automatisering.

Na het succesvol afronden van deze projecten, hebben we behoefte aan het opzetten en uitvoeren van een IT-beheerorganisatie. Als projectmanager IT word je tevens gevraagd hierin te ondersteunen. Verlenging van de opdracht behoort daardoor tot de mogelijkheden.

Wat wordt er van jou verwacht?

Door jouw kennis en ervaring lever je een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van onze digitale samenwerkingsomgeving. Je geeft hierin advies, weet de gebruikers op een goede manier te betrekken bij de ontwikkelingen, en realiseert. Wij houden van een optimistische blik, en zien je graag positief kritisch meedenken.

Wat vragen we jou?
We verwachten dat je heldere afspraken maakt, realistische planningen oplevert en specialist bent in het implementeren van IT-projecten. Je weet wat prioriteit heeft en door heldere communicatie heb je de wensen en verwachtingen van alle betrokkenen in beeld. Jij overziet het proces en met jouw oplossingsgerichte manier van werken beschouw jij een probleem als een uitdaging.

Wat we verder van je vragen:

  • een afgeronde IT-opleiding op hbo-niveau
  • kennis van en aantoonbare ervaring als projectmanager
  • kennis van MS Workspace 365 en Microsoft Dynamics NAV

Je bent stressbestendig en kunt creatief omgaan met onverwachte situaties. Daarnaast informeer je de stakeholders (pro)actief.

Welkom bij Kaliber Kunstenschool
Kaliber Kunstenschool is de grootste organisatie voor cultuureducatie in Twente. We ervaren dagelijks dat muziek, dans, beeldende kunst en theater mensen plezier, groei en trots brengt en mensen met elkaar verbindt. We zijn ervan overtuigd dat daarmee onze samenleving iedere dag weer mooier wordt. Wij ontwikkelen aantrekkelijke professionele educatieve programma’s en bieden vele activiteiten, lessen en workshops aan particulieren, scholen, het bedrijfsleven, welzijnsorganisaties en andere organisaties. Dit doen we binnen drie programmalijnen:

  • cultuureducatie binnen het onderwijs
  • cultuureducatie in de vrije tijd
  • cultuureducatie binnen het sociaal domein

Wat bieden wij?

Wij durven voluit te zeggen dat we een inspirerende, stimulerende en uitdagende werkomgeving bieden waar positief ingestelde mensen goed tot hun recht komen. We hebben betrokken collega’s, een enthousiast managementteam en ruimte om inhoudelijk en commercieel mee te bouwen aan de resultaat- en vraaggerichte ontwikkeling van onze organisatie.

We bieden een salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao Kunsteducatie (schaal 9), met een maximum van bruto € 4.300,- per maand (op fulltime basis/36 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring. Je krijgt in eerste instantie een contract voor zes maanden.


Geïnteresseerd?

Mail jouw cv met motivatiebrief uiterlijk 15 maart 2023 naar sollicitaties@kaliberkunstenschool.nl. Voor vragen over de functie kun je terecht bij Daniël Prins, manager Bedrijfsvoering (06-51953670). Bij vragen over de procedure en de voorwaarden, kun je contact opnemen met Annette Brugman, HR Manager (06-55772206).