Vacature: Zakelijk Adviseur cultuureducatie

28 uur, Almelo, Wierden, Oldenzaal

Bij Kaliber Kunstenschool kun jij je commerciële kwaliteiten inzetten om anderen hun talenten te helpen ontdekken en ontwikkelen.

Ook binnen een cultureel maatschappelijke organisatie is resultaat belangrijk. Het stellen van doelen en het aanpassen van strategieën voor een beter resultaat, horen bij het dagelijks werk van onze zakelijk adviseurs. Net als het in gesprek gaan met onze klanten om de juiste vraag op te halen zodat je hen van het meest optimale advies kunt voorzien. Kaliber Kunstenschool brengt in heel Twente groei, plezier, trots en verbinding. Samen werken we aan die o zo belangrijke twinkeling!

De functie en het team
Binnen Kaliber Kunstenschool ben je als zakelijk adviseur mede verantwoordelijk voor een optimaal financieel resultaat van onze cursussen en projecten. Je denkt mee over de ontwikkeling en werkt via een vastgesteld jaarplan en begroting. Aan het opstellen van dit jaarplan lever jij zelf een grote bijdrage. Je onderhoudt de relatie met het primair en voortgezet onderwijs en andere partners in ons werkgebied.
Het gaat daarbij zowel om nieuwe als bestaande relaties binnen onze drie programmalijnen Vrije Tijd, Onderwijs en Sociaal Domein. Jouw werkgebied is Almelo, Wierden en Oldenzaal.

Binnen team Zakelijk kun je kennis en ervaring delen met drie ervaren zakelijk adviseurs. Daarnaast werk je vooral veel samen met onze projectleiders, de marcom-medewerkers en de medewerkers van Klantenservice.

Wat wordt er van jou verwacht?
Als zakelijk adviseur binnen onze organisatie breng je onze producten en diensten op het gebied van cultuureducatie onder de aandacht bij (potentiele) opdrachtgevers en adviseert hen op dit gebied. Onze klanten zijn onder meer onderwijsinstellingen, culturele organisaties, overheden en zorginstellingen . Je zorgt voor zowel de sales als aftersales. Daarnaast bestaat jouw functie uit het:

 • Monitoren, analyseren en bijsturen van de (sales)resultaten
 • Mede) zorg dragen voor een correctie projectadministratie en facturatie van projecten
 • Organiseren van evenementen e.d. in samenwerking met de programmalijnen, bijvoorbeeld open huizen.
 • Representeren van de organisatie op bijeenkomsten en bij bijzondere gebeurtenissen/activiteiten van klantrelaties of partners
 • Volgen van ontwikkelingen in het werkgebied, activiteiten van andere aanbieders van kunsteducatie, behoefte van klanten e.d.

Hierdoor ben jij in staat om onze relaties en onze programmalijnen van een gedegen advies te voorzien en bij te dragen aan het succes van onze organisatie.

Wat vragen wij?

We verwachten dat je door je aantoonbare ervaring in een commerciële functie een belangrijke bijdrage kunt leveren aan het nog steviger neerzetten van onze commerciële afdeling. Je hebt kennis van en ziet ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie, met name binnen het onderwijs.

Je legt gemakkelijk contact, bent betrouwbaar en durft initiatief te nemen. Bij het adviseren van onze klanten en partners over onze projecten en producten heb je altijd aandacht voor de relatie en voor het gezamenlijke resultaat.

Met jouw gevoel voor de juiste zakelijke aanpak weet je projecten optimaal neer te zetten en te realiseren. Je bent een verbinder en netwerker en stelt de juiste vragen om een helder beeld te krijgen van de wensen en behoefte bij jouw klanten en partners. Daarnaast weet je deze behoeften te vertalen naar precies dat aanbod waar zij blij van worden.  Je weet op plezierige wijze contacten te leggen met je collega’s binnen en buiten je team. Zij ervaren jou als toegankelijk, gedreven en efficiënt.

Wat we verder van je vragen:

 • Afgeronde opleiding op hbo-niveau, richting commerciële en zakelijke dienstverlening
 • Kennis van en aantoonbare ervaring als zakelijk adviseur of in sales.
 • Kennis van cultuureducatie en/of onderwijs

Welkom bij Kaliber Kunstenschool
Kaliber Kunstenschool is de grootste organisatie voor cultuureducatie in Twente. We ervaren dagelijks dat beeldende kunst, dans, digital arts, muziek en theater mensen plezier, groei en trots brengt en mensen met elkaar verbindt. We zijn ervan overtuigd dat daarmee onze samenleving iedere dag weer mooier wordt. Wij ontwikkelen aantrekkelijke professionele educatieve programma’s en bieden vele activiteiten, lessen en workshops aan particulieren, scholen, het bedrijfsleven, welzijnsorganisaties en andere organisaties. Dit doen we binnen drie programmalijnen:

 • cultuureducatie binnen het onderwijs
 • cultuureducatie in de vrije tijd
 • cultuureducatie binnen het sociaal domein

Wat bieden wij?

Wij durven voluit te zeggen dat we een inspirerende, stimulerende en uitdagende werkomgeving bieden waar positief ingestelde mensen goed tot hun recht komen. We hebben een enthousiast managementteam, betrokken collega’s en ruimte om inhoudelijk en commercieel mee te bouwen aan de resultaat- en vraaggerichte ontwikkeling van onze organisatie.

We bieden een salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao Kunsteducatie (schaal 10), met een minimum van bruto € 2.912- per maand (op fulltime basis/36 uur), trede is afhankelijk van opleiding en ervaring. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract.

Geïnteresseerd?

Mail jouw cv met motivatiebrief uiterlijk 23 januari 2022 naar sollicitaties@kaliberkunstenschool.nl. Voor vragen over de functie kun je terecht bij Ian Muller, manager Zakelijk (06-51693304). Bij vragen over de procedure kun je contact opnemen met Annette Brugman, HR Manager (06-55772206).

Je krijgt binnen 2 weken reactie van ons.