Voortgezet onderwijs

Workshops

Muziek

Cajon

De cajon is een houten kist waar je bovenop zit. Binnenin het instrument zitten snaren die trillen en voor klank zorgen als je tegen het instrument slaat. Met een cajon kun je verschillende klanken maken waardoor afwisselende ritmes ontstaan. Wanneer deze door elkaar worden gespeeld ontstaat een swingend geheel.

Lees meer

Djembé

Het spelen van djembé geeft snel resultaat en is daarom zeer populair. Het gaat om ritme en de techniek van de slagen. Behalve ritme en techniek, is het onthouden van patronen en het luisteren naar elkaar erg belangrijk.

Lees meer

DJ-ing

Tracks vloeiend in elkaar over laten gaan, scratchen en effecten toevoegen: je leert het in de workshop dj-ing.

Lees meer

Foley artist

Een foley artist is iemand die zorgt voor de geluidseffecten in een film, zoals voetstappen, een dichtslaande deur of stoel die wordt aangeschoven.
In deze workshop leren leerlingen het belang van geluid (en muziek) bij beelden en gaan zelf aan de slag als foley artist.

Lees meer

Musicalzang

In de workshop leren de leerlingen een musicallied zingen, waarbij aandacht wordt besteed aan zangtechniek, de expressie en het overbrengen van het lied op publiek.

Lees meer

Popzang

Zingen is populairder dan ooit. Een veilige sfeer en plezier in zingen staan voorop in deze workshop popzang. Aan de hand van een bekend lied wordt gewerkt aan zangtechniek, stemgebruik en samenzang.

Lees meer

Songwriting

Het programma De beste singer/songwriter van Nederland heeft het schrijven en zingen van eigen liedjes weer helemaal op de kaart gezet. In de workshop leren de leerlingen over de elementen en opbouw van een lied en maken het proces als songwriter door.

Lees meer

Dans

Breakdance

De workshop breakdance traint je lenigheid, kracht, ritmegevoel en motoriek om de bewegingen van deze coole dansvorm onder de knie te krijgen.

Lees meer

Hiphop Dance

Hiphop dance is een combinatie van break- en streetdance. Het is al bijna 30 jaar enorm populair over de hele wereld. De docent leert de leerlingen een choreografie aan waarin verschillende elementen van break- en streetdance naar voren komen.

Lees meer

Salsa

Salsa is een actieve en vrolijke dans. De swingende ritmes uit Zuid-Amerika zijn tegenwoordig over de hele wereld enorm populair. Mensen van alle nationaliteiten beoefenen deze dansstijl. In de workshop leren de leerlingen verschillende basispassen en figuren van deze traditionele Latijns-Amerikaanse dansstijl. Er wordt vaak gewerkt in duo’s.

Lees meer

Streetdance

Streetdance is een verzamelnaam van verschillende dansvormen die op straat, in clubs en op middelbare scholen zijn ontstaan. Bij streetdance zijn veel bewegingen ontleend aan bewegingen uit videoclips, waardoor de stijl continu verandert.

Lees meer

Beeldend

Banksy

Banksy’s werk karakteriseert zich door zijn pakkende en humoristische beelden, in combinatie met slogans. In zijn straatkunst combineert hij graffiti met een sjabloontechniek.

Lees meer

Illustratie

In de workshop Illustratie ervaart de leerling het plezier dat de vrijheid van tekenen kan geven. Er zijn verschillende vormen van illustratief ontwerpen, zoals: prentenboekentekeningen, posters, logo’s en tekenen vanuit je eigen fascinatie.

Lees meer

Paper Art

Paper Art is de kunst om met papier bijzondere creaties te maken. De uitdaging is om objecten en vormen te laten ontstaan die bijna onmogelijk lijken. Wat je nodig hebt om papier om te toveren tot iets kunstzinnigs is tijd, aandacht en wat uitleg en handige tips die in een cursus natuurlijk allemaal aan bod komen.

Lees meer

Robodraft

We ontwerpen en bouwen spelenderwijs een robot die echt kan tekenen. Door een elektramotor gaat de robot tollen en draaien op een vel papier en maakt de meest spectaculaire tekeningen.

Lees meer

Theater

Improvisatietheater

Improvisatietheater is een vorm van theater waarbij de spelers het verhaal,
de personages en de dialogen ter plekke verzinnen. Zij starten de scène met minimale input. Zij krijgen bijvoorbeeld enkel de locatie waar de scène zich afspeelt en wat voor soort personage ze spelen mee om de spelvloer op te stappen. Vaak levert dit komische scènes op.

Lees meer

Schaduwspel

Acteren tussen een groot doek in een grote theaterlamp zodat het publiek het verhaal kan volgen via de schaduwen. In deze workshop draait het om de zeggingskracht van fysiek spel.

Lees meer

Stage battle

Ook op toneel moet er wel eens fysiek gestreden worden om ‘bad guys’ uit te schakelen of je gelijk te halen. In de workshop stage-battle staat schijnvechten centraal. De leerlingen worden uitgenodigd mee te doen aan knokpartijtjes zonder de tegenstander te bezeren of pijn te doen.

Lees meer

Theatersport

Theatersport wordt gekenmerkt door onvoorspelbaarheid en interactie met publiek.
Er worden wedstrijden gespeeld in teams uitgaande van bestaande theatergames. In deze workshop worden eerst belangrijke improvisatievaardigheden geoefend, zodat leerlingen ter plekke scènes kunnen verzinnen en spelen. Vervolgens gaan zij in teams de strijd met elkaar aan in de theatergames.

Lees meer

Projecten

Alle projecten

Carrousel

Het project Carrousel is een kennismaking met diverse workshops. Dit kunnen workshops zijn in dezelfde discipline, of het is een combinatie van meerdere disciplines. Er is keuze uit Muziek, Theater, Dans en Beeldend.

Lees meer

RAW

RAW is een educatief dagproject met workshops op het gebied van dans, theater, kunst en muziek. RAW is geschikt voor alle lagen van het voortgezet onderwijs en gericht op de persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling van jongeren. RAW staat voor Respect-Aandacht-Wilskracht.

Lees meer

Strijdtoneel

Strijdtoneel staat voor iets waar je voor zou willen vechten, of waar je voor je stem zou willen verheffen. Dit thema wordt bij de leerlingen kenbaar gemaakt via het format ‘Over de Streep’.

Lees meer

Schoolfeest

Alle feesten

Schoolfeest

DJ's, loungen of uit je plaat gaan met een band in de grote zaal? Of in de zomer naar buiten met picknicktafels en een buitenpodium? Bij NAXT Almelo kan het! Wij kunnen het feest tot in de puntjes organiseren, maar ook commissies van leerlingen begeleiden bij de organisatie.

Lees meer