Vriendenweek: Strijkers!

Lijkt het je leuk om viool, cello of contrabas te spelen? Kom dan langs bij onze Vriendenweek en ervaar zelf hoe leuk dit is. In de week van 19 t/m 24 oktober kun jij naar onze gratis proeflessen komen. Leuk voor jong en oud!

Gratis uitproberen

Het leukste is natuurlijk zelf het instrument uitproberen. Dat kan in de Vriendenweek! Bekijk hieronder op welk moment jij langs wilt komen en meld je aan. We kunnen niet wachten om je te verwelkomen!

Cello

Op de cello speel je heel veel tonen met verschillende soorten klanken: van heel laag tot heel hoog.  Je komt het instrument tegen in allerlei ensembles. Niet alleen in de klassieke muziekstijlen, maar ook in de moderne muziek zoals jazz, blues en rock. En een leuk weetje: van alle strijkinstrumenten heeft de cello het meest weg van de menselijke stem!

Dinsdag 20 oktober in Enschede door Marja Pol: 16:00 uur en 16:15 uur. Aanmelden!

Zaterdag 24 oktober in Enschede door Marja Pol: 12:30 uur, 12:45 uur, 13:00 uur en 13:15 uur. Aanmelden!

Contrabas

De contrabas is een groot strijkinstrument dat diepe, volle geluiden produceert die je tot in je buik voelt! Het is bovendien het laagst klinkend instrument onder de strijkinstrumenten. Dit instrument wordt vaak gebruikt als begeleiding in bandjes en ensembles, maar is ook een perfect instrument om solo’s mee te spelen.

Woensdag 21 oktober in Enschede door Michel Kroese: 16:45 uur. Aanmelden!

Vrijdag 23 oktober in Wierden door Michel Kroese: 15:45 uur. Aanmelden!

Viool

De viool is een instrument dat je echt raakt: het geluid is heel mooi en puur. Vaak hoor je een viool terug in ensembles en orkesten, maar ook in de pop- en rockmuziek wordt heel vaak een viool gebruikt! Een viool is dus een heel leuk, multi-inzetbaar instrument.

Woensdag 21 oktober in Almelo door Krzysztof Wagenaar: 14:30, 14:45, 15:00 en 15:15 uur. Aanmelden!

Woensdag 21 oktober in Almelo door Hrayr Ter-Sargsyan: 17:15 uur. Aanmelden!

 

Bel naar 088-4868700 of mail info@kaliberkunstenschool.nl voor meer informatie over onze lessen en de mogelijkheden of als je graag op een andere dag / tijd een gratis proefles wilt volgen! Ken je al iemand die viool-, cello-, of contrabasles heeft bij Kaliber? Dan mag jij in deze week mee naar de les!

Al onze lessen, dus ook de proeflessen, worden volledig corona-proof aangeboden! Lees er meer over in ons veiligheidsprotocol.