Vriendenweek zang & koren

Ben jij altijd al gek geweest op zingen en zing jij met elk nummer mee? Lijkt het jou ook zo leuk om je technieken te kunnen verbeteren of om samen met mensen te zingen? Dan is dit je kans! Van 3 tot 9 april is het Vriendenweek Zang & Koren. Volg een gratis zangles of doe mee aan een repetitie van één van de koren van Kaliber Kunstenschool!

Volg een gratis zangles

Iedereen kan leren zingen. In de Vriendenweek kan je een gratis zangles volgen. De zes zangdocenten van Kaliber Kunstenschool staan te trappelen om je te ontmoeten. In deze proefles ga je een beginnetje maken met zangtechnieken, leer je de docent kennen en bespreek je wat je wil leren. 

Lente de Kruyk volgt ook zanglessen bij Kaliber:

“Het is leuk om jezelf vooruit te zien gaan. Elke keer als ik een stukje zing, word ik blij. Je hoeft niet te kunnen zingen als je met zangles begint. Je begint er juist aan om het te leren! Je mag van jezelf accepteren dat je het nog niet kan.”

Om meer over Lentes ervaringen te lezen, klik hier.

Meld je aan voor een zangles

Meezingen met een koor 

Ben je benieuwd of meezingen in een koor iets voor jou is? Er zijn koren voor verschillende niveaus en leeftijden. Kom tijdens de Vriendenweek kijken bij een koor van jouw keuze!

Koren voor kinderen

Bij Kaliber hebben we ook twee kinderkoren voor 7 tot 12 jaar. Beide koren zijn voor alle niveaus. 

Onder leiding van Shaya van den Berg leer je bij Singing Kids alles over samen zingen en zing je allerlei liedjes in allerlei talen.

Cool Kids heeft een nieuwe docent, namelijk Hannah John. Zij staat te springen om met samenzang en zangtechnieken bezig te gaan. Verwacht vooral ook een heel gezellige les! 

  • Singing kids (7 tot 12 jaar) – Enschede – donderdag 6 april, 17:00 – 17.45 uur
  • Cool Kids (7 t/m 12 jaar) – Oldenzaal – woensdag 5 april, 16:45 – 17:30
  • Cool Kids (7 t/m 12 jaar) – Almelo – woensdag 5 april, 14:30 – 15:15

Meld je aan voor een koorrepetitie!

Koren voor volwassenen 

Bij het gezellige, laagdrempelige Noon Time Singers staat Marjon Revet-Weerink elke maandagmiddag klaar om de leukste nummers te dirigeren. Je leert over zangtechnieken en samenklank. 

Marjon: “Het leuke aan koren in het algemeen is dat het vooral amateurs zijn, maar die kunnen nog zoveel leren en bereiken. Dit koor specifiek staat overal voor open. Soms moet je ze wel even uit hun comfortzone trekken, omdat ze het spannend vinden. Maar ze doen altijd lekker fanatiek mee en dat is heel erg leuk.” 

Frederiek zit al een bijna tien jaar in dit koor:

“Dit koor had ik uitgekozen omdat de tijd mij heel goed uitkwam, maar ik ben gebleven omdat er zulke enthousiaste, aardige mensen in het koor zitten van allerlei leeftijden. Ook de ontzettend stimulerende en vrolijke dirigente die ons zo triggert om ons best te doen, maakt het nog leuk om hier bij dit koor te blijven.”

What’s new is een energiek vrouwenpopkoor uit Almelo die allerlei popnummers zingen dat wordt geleid door dirigent Martijn Bakker. Dit koor is voor alle niveaus. 

Ook de koorleden van Speechless krijgen begeleiding van Martijn Bakker. Dit gevarieerde jongvolwassen koor zingt voornamelijk eigen gearrangeerde popnummers. Zangervaring is niet een vereiste bij dit koor, maar wel een pré. Het is vooral belangrijk dat je enthousiast bent en inzet toont!

Kaliber Vocaal is een koor begeleid door Shaya van den Berg en ze zingen nummers van Bach tot Badings. Ook bij dit koor is het niet noodzakelijk om zangervaring te hebben. 

  • Noon Time Singers (21 t/m 99 jaar) – Almelo – maandag 3 april, 13:30 – 15:15
  • What’s new (21 t/m 99 jaar) – Almelo – maandag 3 april, 20:15 – 22:00
  • Speechless (16 t/m 99 jaar) – Enschede – woensdag 5 april, 20:00 – 21:30
  • Kaliber Vocaal (18 t/m 99 jaar) – Enschede – donderdag 6 april, 19:30 – 20:30

Meld je aan voor een koorrepetitie

Kosten

Om deel te nemen aan de Vriendenweek hoef je niet te betalen! Aan het zingen in een koor zitten wel kosten verbonden. Voor een jaar lang wekelijks zingen onder begeleiding betaal je 160 euro per jaar (jeugd) of 298 euro per jaar (volwassenen).

Volg je (wekelijks) ook zangles bij Kaliber? Dan mag je gratis bij een koor. Bekijk de cursuspagina’s van Zangles Pop en Zangles Klassiek voor alle lesmogelijkheden en prijzen.