Workshopdag Musicaldans en Improvisatie!

Een hele ochtend dansen met twee van de beste danseressen van ons land... Daar moet jij toch bij zijn?

Op zaterdag 9 juni is er een workshopdag voor dansers en danseressen (in spé), bestaande uit twee workshops: musicaldans en improvisatie. Iedereen die geïnteresseerd is kan zich opgeven, je hoeft hiervoor geen les bij ons te volgen. De workshopdag is geschikt voor kinderen en jongeren van 8-18 jaar. Aan het eind van de dag houden beide groepen een korte presentatie van wat ze hebben geleerd!

Kosten: 10 euro per persoon, voor de hele ochtend. Volg je al les bij Kaliber, dan kost het slechts 5 euro!

De workshops vinden plaats op onze locatie aan het Willem Wilminkplein 1, Enschede.

Meld je hier aan

Workshop Musicaldans – Esmee Cornet

Deze workshop is van 10:00 – 11:30 uur voor de groep van 8-12 jaar
en van 11:45 – 13:15 uur voor de groep van 12-18 jaar

Esmee Cornet is een professionele danseres en tevens eigenaresse van Dansstudio X-Dance. Ze heeft verschillende
grote producties gedaan waaronder, West Side Story in Duitsland en Disney’s Lion King de Musical in Scheveningen!

Esmee is begonnen met klassiek ballet in Haaksbergen en ging op 8 jarige leeftijd naar de Vooropleiding Theaterdans in Enschede. Hierna is zij naar de 5 ‘o Clock Peer Performance in Amsterdam gegaan en vervolgens afgestudeerd aan de JMD (Jazz Musical Dans) aan de AHK ( Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten). Verder heeft ze meer dan 8 jaar lesgegeven aan vrijwel alle leeftijden en choreografeert ze de Miss Beauty of Overijssel verkiezing.

Workshop Improvisatie Moderne dans – Tess Lucassen

Deze workshop is van 10:00 – 11:30 uur voor de groep van 12-18 jaar
en van 11:45 – 13:15 uur voor de groep van 8-12 jaar

Van 2001 tot 2007 studeerde Tess theaterdans aan het conservatorium in Enschede, daarna zette ze haar dansopleiding voort aan de Codarts Rotterdam

Dance Academy. Daarna studeerde ze aan de Folkwang University of the Arts en studeerde in 2012 af met een Bachelor of Arts. Tijdens haar tijd in Essen danste ze in producties van o.a. Henriëtta Horn en Rodolpho Leoni.

Tijdens deze workshop leer je een stukje uit de voorstelling ‘The bubble is back’ van haar eigen collectief en krijg je zo een uniek kijkje achter de schermen van het maak proces. Na het ontvangen van een Performance Grant Scholarship van het Prins Bernhard Cultuurfonds, sloot ze zich aan bij de Kibbutz Contemporary Dance Company voor een Masa-programma. Sinds die tijd creëert ze ook haar eigen voorstellingen.