Workshops én jeugdtheater bij Concordia

Een middag vol theater én een leuke creatieve workshop voor de kids: hoe leuk is dat? In de voorjaarsvakantie verzorgt Kaliber twee toffe workshops bij kindervoorstellingen in Concordia (Enschede). Knutsel een superheldenmasker en draag hem terwijl je naar ‘Superloeser’ gaat of ga aan de slag met een echte pop-up puppet voor de poppenvoorstelling ‘Flat’. Een gezellige middag voor een prikkie!

Voorstelling: Superloeser (6+) – dinsdag 18 februari, 14:30 uur
Elke superheld op de superheldenschool heeft een handige superkracht. De één kan onzichtbaar worden, de ander is heel snel en weer een ander spuugt vuur. Maar Joyce niet hoor; haar superkracht is dat ze knakworsten uit haar polsen kan schieten. En daar heb je natuurlijk helemaal niks aan! Op school haalt Joyce slechte cijfers. Ze heeft het gevoel dat ze nergens goed in is en tot overmaat van ramp heeft ze een vet irritant zusje dat haar pest. De enige die in haar gelooft is haar klasgenoot Jerry, hij zegt vaak: “Ooit komt jouw superkracht vast van pas.” Maar ze zal toch niet de wereld kunnen redden met haar knakworsten? Of wel? Superloeser is een spannend en hilarisch avontuur voor jong en zeker ook oud. Een komisch stuk over hoe je het beste omgaat met de talenten die je hebt, ook al lijken ze soms superonhandig en superstom.

Workshop: maak je eigen superheldenmasker – dinsdag 18 februari, 13:00 uur
Welke superheld ben jij? Tijdens deze workshop ga je met een docent van Kaliber Kunstenschool aan de slag om je eigen masker te maken, dat helemaal past bij jouw superkrachten. Leef je uit met veertjes, stiften, glitters en ander leuk materiaal, en jij komt thuis met het mooiste masker!

Voorstelling: Flat (6+) – donderdag 20 februari, 14:30 uur
Flat is een hedendaags muzikaal sprookje over hoe eenzaamheid in tweezaamheid kan veranderen, ook als je bijna honderd bent. Willem woont in de Wegflat aan de Flatweg. Een flat waar alleen ouderen wonen, waar iedere dag gelijk is aan de dag ervoor of de dag die nog moet komen. Willem moppert heel erg veel. Wat moet hij anders doen de hele dag? Als alles altijd hetzelfde is, ga je vanzelf heel veel mopperen. Wanneer de kamer naast de zijne vrijkomt en er een nieuwe buurvrouw in de Wegflat komt wonen, verandert alles. Plots wil hij niet meer mopperen! Met de buurvrouw wil hij wel dansen, zingen en heeft hij weer zin in alles. Maar het geluk lijkt van korte duur wanneer het samenzijn van de ouderen wordt bedreigd door een naderende verhuizing. Dat kan Willem niet zomaar over z’n kant laten gaan! Toch?

Workshop: pop-up puppets maken – donderdag 20 februari, 13:00 uur
Bij de voorstelling ‘Flat’ zie je de mooiste poppen! Lijkt het jou ook leuk om zelf een pop te maken? Bij deze workshop helpt een docent van Kaliber Kunstenschool jou om een coole ‘pop-up puppet’ te maken. Dit is leuk en helemaal niet moeilijk! Versier hem helemaal zoals jij wilt . Als je klaar bent kan jouw pop rondkijken, zich verstoppen en tevoorschijn springen!

Deelname aan de workshops is ook mogelijk los van de voorstellingen. Kijk voor kaartjes en meer informatie op www.concordia.nl.