Yoga in Enschede

Wil jij flexibel en ontspannen aan je dag beginnen? Ben je klaar met de stress van het alledaagse leven? Dan is onze cursus Yoga in Enschede iets voor jou!

Bekijk ons Yoga aanbod:

Wat is yoga?

Yoga bestaat uit ademhalingsoefeningen, meditatie en bewegingen die je helpen om stress te verminderen en te ontspannen. Het heeft dan ook veel voordelen voor je mentale als fysieke gezondheid. Maar wat doet het nou precies?

Yoga in Enschede bij Kaliber Kunstenschool

Ademhaling

Bij de yogalessen op de yogaschool in Enschede en Almelo wordt de nadruk gelegd op hoe belangrijk ademhaling is. De manier waarop je ademt kan ervoor zorgen dat je veel rustiger en bewuster bent. Wanneer je je ademhaling bewust vertraagt stijgt het kooldioxideniveau in je bloed, waardoor de bloedtoevoer naar je brein toeneemt. Daarmee neemt ook de zuurstofvoorziening toe, met als gevolg een soort rustig bewustzijn. Wanneer je veel stress ervaart kan dit helpen om meer rust te creëren.

Lichaamshouding

Daarnaast is er bij de yoga aandacht voor je lichaamshouding. In onze maatschappij is ‘luisteren naar je lijf’ bijna een vergeten vaardigheid. Heb jij in de gaten wanneer je gespannen bent of wanneer iets zeer doet? Als het antwoord nee is, is dat niet gek: tegenwoordig hebben we daar geen sensor meer voor. We zijn gewend om gewoon door te gaan. Toch is het wel belangrijk om dit te hebben, want het zijn vaak signalen dat er ergens iets niet goed gaat in je lichaam. Misschien moet je even iets rustiger aan doen, of juist iets waar je de hele tijd tegen op ziet toch aangaan. Met bepaalde houdingen kun je zorgen dat je hele lichaam in de ‘ontspanningsstand’ springt! Het kan zorgen dat de overbodige stress of kwaaltjes hiermee verdwijnen.

Stemmingsverbetering

Verder kan een yogales je stemming verbeteren! Het zorgt er namelijk voor dat je hersenen minder gevoelig zijn voor prikkels: je gedachten komen tot rust, je bent minder angstig en geïrriteerd en kan misschien zelfs beter slapen.

Yin en Hatha

Tijdens onze lessen in Enschede en Almelo werken we met een combinatie van twee soorten yoga: de Yin yoga en de Hatha yoga. Deze eerste vorm houdt in dat je een tijdje in dezelfde pose blijft staan. Het gaat hier niet allen om stretchen, maar ook om het stimuleren van je gewrichten waardoor ze soepeler worden. Dit helpt niet alleen sporters, je hebt hier ook baat bij als je een beroep hebt waarbij je veel moet zitten. Hatha yoga is een toegankelijke, open vorm van yoga. Lichaamshouding en het beheersen van je ademhaling staan hier centraal.

Yogalessen in Enschede

Tijdens de les

Tijdens de les gaan we bezig met fysieke oefeningen voor het openen van het lichaam, maar ook met staande, zittende en liggende houdingen. Verder staan adem, evenwichts- en ontspanningsoefeningen centraal, waarbij het gaat om het waarnemen en loslaten van spanning en stress. Met yoga focus je de aandacht op het lichaam en de adem, waarmee je de hectiek van je leven uit je weg laat stromen. Via de inspanning bewegen we naar ontspanning, wat ruimte in ons lichaam en in onze geest creëert om meer vrijheid en energie te ervaren. En het is ook nog eens hartstikke leuk! Kom het uitproberen bij onze yoga school in Enschede.

Bekijk ons Yoga aanbod: